Coronavirus la Penitenciarul Poarta Albă

258
Coronavirus la Penitenciarul Poarta Albă - coronaviruslapoartaalba-1610035341.jpg

Articole de la același autor



50 de deţinuţi confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus sunt trataţi, în prezent, în Penitenciarele – Spital Bucureşti . Jilava şi Constanţa – Poarta Albă. De asemenea, 79 de poliţişti din penitenciare sunt, în prezent, infectaţi cu SARS-CoV-2.
“Raportat la conduita de supraveghere a infecției umane cu noul coronavirus, subliniem că unitățile subordonate Administrației Naționale a Penitenciarelor au implementat, începând cu data de 03.12.2020, o Metodologie de testare rapidă Ag SARS-CoV-2 a persoanelor private de libertate și a personalului angajat din sistemul administrației penitenciare, în completarea demersurilor cu caracter preventiv.


În continuare, având în vedere actualizarea, la data de 04.01.2021, a Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), elaborată de Institutul Național de Sănătate Publică România, și a includerii persoanelor private de libertate și a personalului de penitenciare în categoriile cărora li se aplică Recomandările de prioritizare a testării prin RT-PCR și/sau test rapid antigenic pentru SARS-CoV-2, unitățile de detenție, în colaborare cu Direcțiile de Sănătate Publică județene, desfășoară demersuri pentru stabilirea conduitei de implementare a noii metodologii.
Măsurile destinate prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2 la nivelul unităților subordonate își mențin aplicabilitatea și asigură continuitatea scopurilor pentru care au fost instituite”, transmit reprezentanţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5718 secunde