Corneliu Idu va fi înmormântat astăzi

2686
Corneliu Idu va fi înmormântat astăzi - idumortcovid22-1606852595.jpg

Articole de la același autor

Unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri ai Constanței, Corneliu Idu, s-a stins din viață în dimineața zilei de 1 decembrie. Acesta a fost diagnosticat cu SARS-CoV2, fiind internat de urgență la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, încă de săptămâna trecută. Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața.

Pandemia de coronavirus face din ce în ce mai multe victime, de la o zi la alta. Victimă a acestui virus fatal a fost și unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri ai Constanței, Corneliu Idu, în vârstă de 70 de ani. Afaceristul a fost diagnosticat cu COVID-19, dar starea sa de sănătate era stabilă. Până în urmă cu o săptmână, când situația s-a agravat brusc și a fost transportat de urgență la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța. Cu tot efortul medicilor, din păcate, aceştia nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața, el decedând în dimineața zilei de 1 decembrie.

Născut în 1950, la Tuzla, Corneliu Idu a urmat cursurile liceului la Eforie, iar ulterior a urmat Institutul de Marină „Mircea cel Bătrân” din Constanța, Secția Civilă – Transport Maritim, pe care l-a absolvit în 1974, ca șef de promoție. Ulterior, a urmat o fructuoasă carieră în marină, cât și deținerea funcțiilor de director la importante companii maritime, precum CNM Navrom și CNM Romline.

De-a lungul timpului, a realizat un veritabil imperiu financiar, în portofoliul său fiind cuprinse mai multe companii de succes din shipping și operațiuni portuare, precum Idu Shipping and Services SRL Constanța sau Comvex S.A. Constanța. Fost sportiv, a înțeles importanța sprijinirii tinerilor talente ale Constanței. A investit peste cinci milioane de euro în realizarea bazei sportive Tenis Club Idu, unde în ultimii ani a găzduit numeroase competiții internaționale. Totodată, a fost cel care i-a sprijinit în carieră pe Simona Halep și Horia Tecău, campioni la tenis dați de Constanța.

În 2010, revista Forbes îl includea pe armatorul Corneliu Idu în Topul celor mai bogați români, estimându-se că averea sa se ridica la peste 130 de milioane de euro.

În toamna lui 2019, firma sa a finalizat construcția celui mai modern și mai mare siloz de cereale din Portul Constanța.

„În ciuda recesiunii care s-a instalat în România și care amenință întreaga lume, pentru noi anul 2019 a fost un an foarte bun. Am finalizat construcția celui mai modern și a celui mai mare siloz de cereale care există în portul Constanța, precum și în Marea Neagră și în Marea Mediterană. Investiția în silozul de cereale a fost de circa 50 milioane de euro, dar valoarea de piață a acestui terminal este de circa 200 milioane euro”, declara la acea dată afaceristul Corneliu Idu.

Celebrul om de afaceri Corneliu Idu va fi înmormântat astăzi la cimitirul din Eforie Sud.


Redacţia „Cuget Liber” transmite sincere condoleanţe familiei îndurerate! Dumnezeu să-l odihnească în pace! 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3107 secunde