Corina Crețu, la București. Ce va discuta comisarul european

103
Corina Crețu, la București. Ce va discuta comisarul european - 3corinacretu-1540801625.jpg

Articole recomandate

Comisarul Corina Crețu face, luni și marți, o vizită la București, în cursul căreia va avea convorbiri cu premierul Viorica Dăncilă și va discuta viitorul politicii europene de coeziune în cadrul a două conferințe de anvergură. Corina Crețu va susține și două conferințe de presă.


Corina Crețu face, luni și marți, o vizită la București ce va dura două zile și care se va concentra pe beneficiile politicii de coeziune, care nu sunt nici abstracte și nici de natură birocratică. 


Potrivit Reprezentanței CE în România, comisarul pentru politică regională Corina Crețu și comisarul european pentru buget și resurse umane Günther Oettinger vor participa la conferința la nivel înalt "O politică de coeziune incluzivă pentru o Uniune mai aproape de cetățenii săi", alături de premierul Viorica Dăncilă, președintele Comitetului Regiunilor, Karl-Heinz Lambertz, și de vicepreședintele Băncii Europene de Investiții, Vazil Hudak.


"Intervenția mea în cadrul acestei conferințe se va concentra pe beneficiile politicii de coeziune, care nu sunt nici abstracte și nici de natură birocratică. Politica de coeziune a Uniunii Europene creează locuri de muncă, generează oportunități de dezvoltare economică și socială, asigură accesul la servicii de educație și sănătate mai bune, contribuie la promovarea incluziunii sociale și la sprijinirea comunităților marginalizate, și nu în ultimul rând susține dezvoltarea rețelelor feroviare și rutiere. Politica de coeziune este, de fapt, garanția creșterii calității vieții pentru cetățenii europeni. Iar rezultatele sunt vizibile și în România. De la aderarea la UE, în urmă cu 10 ani, România a avut alocate peste 45 miliarde de euro de la UE, pentru propria dezvoltare", a declarat comisarul pentru politica regională înaintea vizitei sale, potrivit sursei citate.


În prima zi a vizitei, comisarul european Corina Crețu se va întâlni cu premierul Viorica Dăncilă și cu reprezentanții Coaliției Naționale pentru Modernizarea României, o organizație al cărui principal obiectiv este accelerarea absorbției fondurilor europene. De asemenea, înaltul oficial european va participa la conferința EuroIMPACT "Informarea și îmbunătățirea comunicării privind politica de coeziune a Uniunii Europene în România", alături de Rovana Plumb, Victor Negrescu, Gabriela Crețu.


La finalul zilei, comisarul pentru politică regională va discuta, în cadrul unei întâlniri bilaterale, cu vicepreședintele Băncii Europene de Investiții, Vazil Hudak, despre investițiile cu fonduri europene.


În cea de a doua zi, comisarul Corina Crețu se va întâlni cu ministrul-delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu, pentru a discuta aspecte legate de mandatul României la Președinția Consiliului UE, precum și cu Jerzy Kwieciñski, ministrul polonez responsabil pentru investiții și dezvoltare.


Comisarul european va susține câte o conferință de presă în fiecare din cele două zile ale vizitei. Vizita Corinei Crețu la București are loc după câteva schimburi de replici tăioase cu autoritățile române în legătură cu absorbția fondurilor europene. 


Crețu a subliniat în mai multe rânduri că principala preocupare a autorităților române trebuie să fie cheltuirea banilor oferiți de Uniunea Europeană, prin proiecte, spunând că sunt miliarde de euro care așteaptă la Bruxelles și abia apoi se poate vorbi de parteneriate public-private.


"Cred că principala preocupare ar fi aceea de a cheltui, în primul rând, banii care sunt gratuiți, banii oferiți de Uniunea Europeană prin proiecte. Eu aș merge pentru o accelerare mai rapidă a cheltuirii banilor europeni și a vorbi despre aceste parteneriate public-private pentru care statul va plăti, cetățenii vor plăti, după ce ne vom cheltui alocația pe care o avem. Avem miliarde de euro care așteaptă la Bruxelles", a declarat Corina Crețu.


sursa: romaniatv.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9051 secunde