Copilul trimis acasă de medici, deși era în comă, adus în București. Ministrul Sănătății: Spitalul a acționat legal

255
Copilul trimis acasă de medici, deși era în comă, adus în București. Ministrul Sănătății: Spitalul a acționat legal - copilbolnav620x330-1517644147.jpg

Articole recomandate

Copilul de nouă ani, care a fost externat de medici de la Spitalul Municipal din Oradea, deși se află în comă, a fost transferat la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală, în cursul zilei de vineri, cu un elicopter SMURD, scrie Mediafax.

UPDATE: Băiatul de nouă ani, care ar fi fost trimis acasă de medicii de la Spitalul Municipal din Oradea, deși se află în comă, a ajuns la Spitalul Bagdasar-Arseni din București, fiind în stare vegetativă. Copilul a fost adus în Capitală cu un elicopter SMURD.

Copilul este în stare vegetativa, nu interacționează cu mediul deloc, doar ține ochii deschiși și respiră singur, fiind slab alimentat întrucât nu înghite, spun medicii.

În cursul zilei de vineri copilul a fost internat la Spitalul Bagdasar-Arseni.

În cursul zilei de vineri, va ajunge la București, la Spitalul Bagdasar-Arseni, cu un elicopter SMURD, băiețelul de 9 ani din Oradea pe care medicii l-au externat deși se află în comă.

Potrivit informațiilor apărute în spațiul public, părinții băiatului i-au acuzat pe reprezentanții Spitalului Municipal din Oradea că, la externare, li s-a cerut să plătească toate zilele de spitalizare.

În replică, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, susține că managerul Spitalului Municipal Oradea a acționat legal, dar că "părintelui nu i s-a prezentat factura, i s-a prezentat un decont de cheltuieli pe care orice spital este obligat sa il anexeze scrisorii medicale sau biletului de externare".

"A fost prezentat acest decont de cheltuiele pe perioada de spitalizare, din iunie până în septembrie 2017, 13.000 de lei. Eu declar clar că părinții nu trebuie să plătească. Copilul trebuie îngrijit, este în stare vegetativă. În mod normal, statul trebuie să le asigure acestor pacienți îngrijirea pe termen lung în instituții specializate. Din păcate, astfel de instituții sunt prea puține, există tipul de îngrijiri paleative, se vor găsi soluții", a explicat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Pintea a subliniat că atunci când părinții s-au întors cu băiatul la spital pentru o evaluare, discuțiile cu medicii au degenerat.

"Copilul a fost readus la spital pentru că avea nevoie de îngrijiri speciale, schimbarea sondei nazo-gastrice care se înfundase și, în acel moment, se pare că au avut loc niște discutii neprincipiale între medici și părinții copilului. Punctul meu de vedere este că niciun părinte nu este pregătit să îngrijească un copil în acea stare. Cadrele medicale trebuie să manifeste empatie. Părintele nu trebuie certat când merge cu copilul la medic, trebuie îndrumat. A fost un incident, părintele s-a supărat, dar nu se pune problema plății", a adăugat Sorina Pintea.

Întrebată dacă va trimite corpul de control, Pintea a răspuns că "Nu am niciun motiv pentru că spitalul, din punct de vedere legal, a acționat legal", scrie romaniatv.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3531 secunde