Copilărie în chinuri! Sute de copii din județul Constanța, abuzați an de an

260
Copilărie în chinuri! Sute de copii din județul Constanța, abuzați an de an - copiiabuzatisursatheconversation-1587485982.jpg

Articole de la același autor

Sute de copii sunt abuzați, an de an, în județul Constanța: fie sunt neglijați, fie sunt crunt bătuți sau chiar agresați sexual. Numai pe parcursul lui 2019, aproape 900 de astfel de cazuri au fost semnalate Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Constanța, prin intermediul Telefonului Copilului.

"La Telefonul Copilului - 0241.983, în decursul anului anterior, au fost înregistrate 849 de apeluri. În 22 dintre acestea, au fost raportate acte sexuale în care au fost implicați minori, iar în 241 dintre apeluri, au fost menționate ca și cauză abuzul prin neglijare a minorilor", ne-au precizat reprezentanții DGASPC Constanța.

Cele mai multe abuzuri au fost semnalate în cazul copiilor cu vârste între 7 și 9 ani - peste 400 de cazuri, urmate de cele vizând prichindeii cu vârste între 3 și 6 ani - 324 de cazuri.

"Au fost semnalate și cazuri de abuz la copii cu vârste sub un an - 123 de cazuri", au mai arătat reprezentanții instituției citate.

XXX

Unul dintre cazurile care a ajuns în atenția specialiștilor de la Protecția Copilului Constanța este al unor surori de 8 și 9 ani, din județul Constanța. Copilele au fost violate, în repetate rânduri, de concubinul mamei, pe parcursul unui an întreg. Ancheta desfășurată de oamenii legii, după ce situația copilelor a fost semnalată autorităților, a evidențiat că bărbatul, în vârstă de 33 de ani, mergea în mod frecvent la locuința mamei celor două, ba chiar rămânea și peste noapte la aceasta. În repetate rânduri, profitând că femeia nu era acasă și își lăsa fetele în grija acestuia, le "ademenea" pe copile, le punea să fumeze și să bea alcool, după care le pipăia și le săruta. Pe parcurs, gesturile concubinului au devenit din ce în ce mai îndrăznețe.

Anul trecut, suspectul a fost reținut și anchetat, iar la începutul lunii aprilie, a fost condamnat la opt ani și patru luni de închisoare pentru viol și agresiune sexuală.

Surse din cadrul anchetei ne-au dezvăluit că mama micuțelor nu s-a prezentat la niciunul din termenele de judecată stabilite, pentru a fi audiată. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4153 secunde