Copiii pot merge la creşă încă de la naştere, lege promulgată de președintele Iohannis

223
Copiii pot merge la creşă încă de la naştere, lege promulgată de președintele Iohannis - cresa-1642084299.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, Legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 100/2021, care prevede că la creşe pot merge copii de la zero luni.


Legea a fost adoptată de Senat înainte de Crăciun, iar șeful statului nu a contestat-o.

Potrivit Antena3.ro legea prevede că toate creșele existente, publice sau private, inclusiv cele care rămân la consiliile locale, pentru că trecerea acestora la Ministerul Educației este opțională pentru fiecare autoritate locală, să devină acreditate "prin efectul legii", potrivit edupedu.ro.

Acreditarea înseamnă primirea unei finanţări de 15.000 de lei/copil antepreșcolar/an și faptul că aceste creșe nu mai trebuie să îndeplinească rigorile cerute de ARACIP – Agenția Română pentru Asigurarea Calității în Învățământul Preuniversitar. 


Mai precis, legea introduce grupe și la creșă, ca la grădiniță, coboară vârsta preșcolarilor care pot fi înscriși până la cea a unui nou-născut – 0 luni, față de 11 luni cât prevăzuse Ministerul Educației, și totodată majorează semnificativ numărul de copii care pot fi înscriși în aceste noi grupe.

Concret, înainte se puteau înscrie copiii cu vârste între 11 luni și trei ani, acum grupa de vârstă acceptată este 0 luni – 3 ani, împărțirea nemaifiind într-o singură grupă cu şapte copii, în medie, dar nu mai mult de nouă și nu mai puțin de cinci.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6313 secunde