Copii scoși de părinți la cerșit pe litoral? Ce spun autoritățile

181
Copii scoși de părinți la cerșit pe litoral? Ce spun autoritățile - copii2-1566329685.jpg

Articole de la același autor

Turiștii cazați în Costinești au observat, în ultimele zile, că pe străzile din stațiunea Tineretului s-ar afla numeroși copii desculți și înfometați, care ar fi forțați să cerșească de către proprii lor părinți. După ore întregi de stat în picioare, în arșiță, ei ar merge seara într-o parcare unde ar preda banii câștigați unor adulți. Cazul a intrat în atenția reprezentanților  Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Constanța. Aceștia au declarat că au fost contactate, deja, autoritățile din localitatea Costinești în scopul identificării minorilor aflați în situații de risc. În urmă cu două zile, au fost efectuate o serie de verificări de către Poliție DGASPC și Jandarmerie, echipe care au verificat întreaga localitate Costinești. 


"Facem precizarea că, în urma acțiunilor întreprinse nu au fost identificați minori care să se afle în situația semnalată. În mod categoric, DGASPC Constanța va continua în perioada următoare acțiunile, în colaborare cu autoritățile. În același timp, Poliția va anunța de îndată DGASPC Constanța în legătură cu situații care pot să apară în cursul zilei.
DGASPC Constanța va lua toate măsurile ce se impun în astfel de situații și, potrivit legii, se poate ajunge până la instituirea unor măsuri de protecție speciale pentru copiii aflați în astfel de situații", au precizat cei de la Protecția Copilului.


La rândul lor, polițiștii constănțeni s-au sesizat din oficiu cu privire la imaginile video apărute în spațiul public. Ca urmare, ei au desfășurat o serie de acțiuni pentru prevenirea și combaterea fenomenelor de cerșetorie, vagabondaj, dar și a traficului și exploatării persoanelor vulnerabile. La finalizarea activităților, pentru că astfel de acțiuni vor continua și în zilele următoare, se vor lua măsurile legale care se impun în astfel de situații, au spus oamenii legii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5509 secunde