X
X
Mai multe ştiri online:

Copii cu păduchi, râie și angine, în județul Constanța

Ştire online publicată Joi, 10 Octombrie 2019. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
În fiecare an, medicii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Județeană (DSPJ) Constanța fac triajul epidemiologic al copiilor, în toate unitățile de învățământ. 


La reînceperea cursurilor, după vacanța de vară, medicii și asistenții medicali din cabinetele școlare au efectuat examenul medical pentru supravegherea activă a stării de sănătate în colectivitățile de antepreșcolari, preșcolari și elevi. Scopul triajului este de a depista și izola suspecții și bolnavii de boli contagioase.


Per total, au fost controlate 283 unități (creșe, centre de plasament, grădinițe, școli, școli profesionale, școli speciale și licee), atât din mediul urban, cât și din rural, în care au fost examinați 62.876 subiecți, dintr-un total de 68.339 înscriși.


În urma verificărilor întreprinse, s-au înregistrat 551 cazuri de îmbolnăviri. Majoritatea copiilor a fost diagnosticată cu 
angine (155 cazuri), pediculoză (păduchi) - 351 cazuri, scabie (râie)- două cazuri, micoze- 15 cazuri, alte boli infecțioase - 26 cazuri etc. 


După primul examen medical s-a efectuat un recontrol, numai pentru copiii care au fost depistați cu râie și păduchi și doar 92 dintre aceștia mai aveau păduchi în cap. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Politică-Administrație
Luni, 14 septembrie Foto : Marian Vasiliev: "Prima parcare subterană va fi inaugurată pe 1 Decembrie 2021!" 31467 vizite, 0 comentarii Marian Vasiliev: "Prima parcare subterană va fi inaugurată pe 1 Decembrie 2021!"
Social
Luni, 14 septembrie Foto : Atenţie, constănţeni! Bulevardul Tomis va deveni cu sens unic din 1 octombrie 3922 vizite, 0 comentarii Atenţie, constănţeni! Bulevardul Tomis va deveni cu sens unic din 1 octombrie
Cultură-Educație
Miercuri, 16 septembrie Foto : Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă 1463 vizite, 0 comentarii Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă
Eveniment
Marti, 15 septembrie Foto : GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni 1256 vizite, 0 comentarii GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.4164 secunde