Copii cu păduchi, râie și angine, în județul Constanța

402
Copii cu păduchi, râie și angine, în județul Constanța - paduchiosi-1570693125.jpg

Articole de la același autor

În fiecare an, medicii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Județeană (DSPJ) Constanța fac triajul epidemiologic al copiilor, în toate unitățile de învățământ. 


La reînceperea cursurilor, după vacanța de vară, medicii și asistenții medicali din cabinetele școlare au efectuat examenul medical pentru supravegherea activă a stării de sănătate în colectivitățile de antepreșcolari, preșcolari și elevi. Scopul triajului este de a depista și izola suspecții și bolnavii de boli contagioase.


Per total, au fost controlate 283 unități (creșe, centre de plasament, grădinițe, școli, școli profesionale, școli speciale și licee), atât din mediul urban, cât și din rural, în care au fost examinați 62.876 subiecți, dintr-un total de 68.339 înscriși.


În urma verificărilor întreprinse, s-au înregistrat 551 cazuri de îmbolnăviri. Majoritatea copiilor a fost diagnosticată cu 
angine (155 cazuri), pediculoză (păduchi) - 351 cazuri, scabie (râie)- două cazuri, micoze- 15 cazuri, alte boli infecțioase - 26 cazuri etc. 


După primul examen medical s-a efectuat un recontrol, numai pentru copiii care au fost depistați cu râie și păduchi și doar 92 dintre aceștia mai aveau păduchi în cap. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.6705 secunde