Controale toată vara pe litoralul românesc. Sunt vizate munca la negru și evaziunea fiscală

222
Controale toată vara  pe litoralul românesc.  Sunt vizate munca la negru  și evaziunea fiscală - controllitoral-1467387792.jpg

Articole recomandate

Inspecția Muncii va desfășura, în perioada 1 iulie - 1 septembrie 2016, Campania Națională privind identificarea și combaterea cazurilor de muncă nedeclarată și verificarea respectării prevederilor legale în domeniul securității și sănătății în muncă în unități care desfășoară activitate pe litoralul românesc al Mării Negre, potrivit unui comunicat al instituției.

Activitatea de control va fi concentrată pe respectarea prevederilor legale cu privire la relațiile de muncă, securitatea și sănătatea în muncă. Inspecția Muncii precizează că o atenție deosebită va fi acordată legalității contractelor de muncă și respectării timpului de muncă și al celui de odihnă.

Inspectorii de muncă, împreună cu cei antifraudă, din cadrul ANAF, vor efectua controale comune prin operațiunea Cronos, gândită special pentru prevenirea și combaterea muncii la negru și a celei subdeclarate.

"Campania pe care o lansăm prin Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța și planul comun pe care îl avem cu Direcția Generală Antifraudă Fiscală, prin operațiunea deja anunțată, Cronos, vor contribui la diminuarea efectelor nocive pe care munca la negru și, mai nou, la gri le provoacă societății și membrilor ei. Suntem preocupați de stabilirea unui nivel real de salarizare și respectarea legii. Mirajul muncii de sezon pe litoral face an de an victime printre cei care speră să obțină venituri nebănuite. Ne propunem protejarea acestora și asigurarea de locuri de muncă sigure și sănătoase. Inspectoratul teritorial de muncă Constanța va monitoriza activitățile specifice sezonului estival, inspectorii de muncă fiind pe teren zi și noapte", a declarat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.6481 secunde