Controale și verificări la societățile comerciale constănțene

192

Articole de la același autor

Activitatea de control și verificare a societăților comerciale continuă sub monitorizarea Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța, care își desfășoară activitatea pe raza județului Constanța.  


Pe baza acțiunilor prevăzute în programul cadru pentru anul 2019, s-au derulat pe parcursul lunii noiembrie, controale în colaborare cu alte instituții cum ar fi I.J.Politia –SICE,  IGI, I.J.Jandarmi, ISCTR, etc.  


În luna noiembrie, inspectorii de muncă din cadrul serviciului control relații de muncă au efectuat 316 de controale, sancționând 41 de angajatori unde au aplicat un număr de 47 de sancțiuni din care 33 amenzi - în  valoare  de 321.900 lei și 14 avertismente. Cu ocazia controalelor au fost identificați 8 angajatori care foloseau munca nedeclarată, fiind depistate 12 persoane  fără forme legale de angajare. Secțiunile aplicate au fost de 240.000 lei. 


De asemenea, în perioada dintre 20 și 29 noiembrie s-a desfășurat Campania Națională privind respectarea de către transportatorii rutieri a prevederilor legale referitoare la încheierea și executarea contractelor individuale de muncă, a timpului de muncă și de odihnă a conducătorilor auto(lucrători mobili), a legislației și a directivelor europene ce vizează detașarea lucrătorilor în cadrul prestării de servicii transnaționale transpuse în legislația naționala. Au fost verificați angajatori care efectuează Transporturi rutiere de mărfuri, transporturi urbane, suburbane și metropolitane de călători.


Au fost declanșate acțiuni de control, atât pe teren (în trafic împreună cu inspectorii de trafic din cadrul Inspectoratelor Teritoriale ale ISCTR) cât și la sediul angajatorilor care desfășoară activități economice principale sau secundare de transport rutier de marfă și persoane. În urma veridicărilor, din cei 72 de angajatori controlați, 7 au fost sancționați contravențional aplicându-se 9 sancțiuni, respectiv 4 amenzi în sumă de 24.500 lei și 5 avertismente.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 23 Noiembrie 2019
Stire din Social : Controale la firmele care fac deratizare
Pagina a fost generata in 0.5306 secunde