Controale severe în magazinele alimentare și supermarketuri

Luni, 02 Iulie 2018, 19:01
297
Peste 130 de magazine alimentare, depozite, piețe, restaurante și terase au fost verificate de inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța în ultima săptămână. 


Au fost vizate două unități de tăiere, o unitate de procesare lapte, un centru de colectare pește, o unitate produse proaspete din pescuit, un centru de colectare lapte, două măcelării, o carmangerie, opt depozite alimentare, un restaurant, 19 super sau hipermarket-uri, 13 magazine alimentare, 36 laboratoare cofetărie-patiserie, 10 unități de fabricare pâine și specialități de panificație, șase unități de comercializare produse congelate, patru depozite de semințe consum, o unitate de ambalare, o unitate de fabricare produse de patiserie conservată, patru unități de fabricare vin, două unități de morărit, cinci laboratoare uzinale, trei unități de fabricare produse zaharoase, șase exploatații profesionale, un incinerator, un mijloc transport auto și o fermă de achiziții furaje. 


"În urma controalelor s-au constatat neconformități cu privire la deținerea de animale neidentificate și neînregistrate, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar, condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție. Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate șase sancțiuni contravenționale, în valoare de 9.720 de lei", precizează directorul executiv al DSVSA Constanța, dr. Diana Cristescu. 


Potrivit acesteia, au fost confiscate și retrase de la vânzare peste 3,6 tone de carne și produse din carne, 972 kg de produse lactate, 530 kg de pește și produse din pește și sute de cofraje de ouă. 


"Valoarea acestora este în cuantum de 45.525 de lei. Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare", mai adaugă șeful DSV Constanța. 


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.179 secunde