Controale pe litoral. Ce nereguli a găsit Comandamentul Sezon Estival

168

Articole de la același autor

Medicii veterinari care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2020 au întreprins, în ultimele zile, o serie de controale, în stațiunile de pe litoral. Aceștia au verificat 221 de unități, restaurante, pizzerii, unități tip fast - food, braserii, pensiuni, magazine alimentare etc. În urma verificărilor întreprinse s-au constatat deficiențe cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, dar și comercializarea unor produse alimentare.

De asemenea, s-a sesizat că unele produse nu sunt ambalate și etichetate necorespunzător și nu sunt păstrate în condiții necorespunzătoare de igienă, în spațiile de producție.

Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, 67 de unități au fost sancționate contravențional, cu amenzi în valoare de 496.000 de lei. În același timp, au fost confiscate și retrase de la vânzare 88 kg de produse alimentare improprii consumului uman, care au fost dirijate către o unitate de neutralizare.

Totodată, au fost emise cinci ordonanțe de suspendare temporară a activității pentru două unități de tip fast- food. Cetățenii care au de semnalat vreo situație specială pot suna la numărul 0786. 577.007, unde pot face sesizări sau pot obține informații referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranței alimentelor. Acest număr va funcționa în paralel cu numărul call-center-ului Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice rețea de telefonie.  



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3584 secunde