X
X
Mai multe ştiri online:

Controale la sânge în Constanța. ITM: "Sunt riscuri de explozie"

Ştire online publicată Luni, 18 August 2014. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Inspectorii de muncă din cadrul ITM Constanța au derulat, în prima jumătate a lunii august, o serie de controale la agenții economici care comercializează produse inflamabile sau explozive.

Este vorba despre o campanie la nivel național, care a avut ca scop creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și lucrătorilor privind prevenirea producerii accidentelor de muncă și a îmbolnăvirilor profesionale datorate emisiilor de gaze toxice și explozive. În mare parte din activitățile economiei naționale, cum ar fi industria extractivă, chimică, petro-chimică, extracția și distribuția de gaze naturale, industria alimentară, agricultură, fabricarea mobilei, reparații auto etc., pot apărea emisii de gaze, vapori și pulberi toxice, asfixiante, inflamabile sau explozive.

"Din cauza riscurilor determinate de aceste noxe, este necesară organizarea activității de intervenții și salvare, acordarea primului ajutor, stingerea incendiilor, evacuarea lucrătorilor în funcție de natura activității și mărimea întreprinderii. Pentru a diminua efectele negative privind sănătatea și securitatea lucrătorilor în caz de incendiu sau explozie, din cauza aprinderii sub-stanțelor inflamabile, ori efectele fizice dăunătoare care decurg din prezența substanțelor chimice instabile sau a amestecurilor de sub-stanțe, se impune existența spațiilor de intervenție și salvare, dotate corespunzător și deservite de personal instruit și autorizat corespunzător. Riscurile ce pot apărea sunt de la explozii, incendii, intoxicații, la arsuri chimice și asfixiere", a explicat directorul executiv al ITM Constanța, Eugen Bola.

Inspectorii de muncă au verificat cinci unități care au ca obiect de activitate extracția petrolului brut și a gazelor naturale, fabricarea produselor de cocserie și a produselor obținute din prelucrarea țițeiului și depozitarea produselor petroliere. Cu acest prilej, au fost constatate trei deficiențe și au fost aplicate trei sancțiuni constând în avertismente. Pentru remedierea deficiențelor s-au dispus măsuri cu termen de finalizare. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Politică-Administrație
Luni, 14 septembrie Foto : Marian Vasiliev: "Prima parcare subterană va fi inaugurată pe 1 Decembrie 2021!" 31495 vizite, 0 comentarii Marian Vasiliev: "Prima parcare subterană va fi inaugurată pe 1 Decembrie 2021!"
Social
Luni, 14 septembrie Foto : Atenţie, constănţeni! Bulevardul Tomis va deveni cu sens unic din 1 octombrie 3980 vizite, 0 comentarii Atenţie, constănţeni! Bulevardul Tomis va deveni cu sens unic din 1 octombrie
Cultură-Educație
Miercuri, 16 septembrie Foto : Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă 1484 vizite, 0 comentarii Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă
Eveniment
Marti, 15 septembrie Foto : GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni 1267 vizite, 0 comentarii GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.3716 secunde