Controale în piețe, la măcelării și în depozitele alimentare

249
Controale în piețe, la măcelării  și în depozitele alimentare - controaleinpiete-1544459452.jpg

Articole de la același autor

Inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța au afectuat, în ultimele două săptămâni, peste 280 de controale. Au fost vizate patru unități de tăiere animale, o unitate de procesare lapte, un centru de colectare pește, o unitate de procesare pește, trei centre ambalare ouă, o unitate de procesare produse din pescuit, un centru colectare lapte, două centre prelucrare lapte, o pensiune agroturistică, patru unități produse proaspete din pescuit, cinci centre prelucrare lapte, 27 de depozite alimentare, 32 de super sau hipermarket-uri, 27 de magazine alimentare, 21 de carmangerii, 19 măcelării, patru pescării, 11 restaurante, trei pizzerii, două unități tip bistro, zece unități tip fast food, o braserie, un bar, o unitate de catering, un automat de lapte, două snack - baruri, o piață agroalimentară, o autoutilitară, 42 de laboratoare cofetărie-patiserie, două cofetării, șase aglomerări de animale, 12 unități de fabricare pâine și specialități de panificație, șapte unități de comercializare produse congelate, două unități de fabricare vin, 13 depozite semințe de consum, o unitate de produse zaharoase, trei unități de morărit, șase unități de prelucrare legume fructe, o unitate de ambalare și două unități de reambalare.

"În urma controalelor, au fost depistate unități unde erau condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de depozitare, unde produsele alimentare nu erau depozitate corespunzător și unde nu s-a putut dovedi de unde provin produsele alimentare. Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate cinci sancțiuni contravenționale, în valoare de 37.200 de lei", a declarat directorul executiv al DSVSA Constanța, dr. Diana Cristescu.

De asemenea, au fost confiscate și retrase de la vânzare, aproape nouă zone de carne și produse din carne, 1,8 tone de produse lactate, 1.636 kg de pește și produse din pește și zeci de cofraje de ouă. Valoarea acestora este în cuantum de 500.556 de lei.

Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5059 secunde