Controale în magazinele alimentare și piețe. Ce au găsit inspectorii DSV

276
Controale în magazinele alimentare și piețe. Ce au găsit inspectorii DSV - dsv-1491927109.jpg

Articole de la același autor

Inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța au intensificat, în această perioadă, controalele în magazine și restaurante.

În cursul săptămânii trecute, au fost verificate, în total, 160 de obiective. Au fost vizate centre de colectare și procesare lapte, o unitate de tăiere, trei centre de sacrificare temporară, o unitate de procesare carne, un centru de colectare pește, o unitate de produse proaspete din pescuit, șapte depozite alimentare, patru piețe agroalimentare, patru măcelării, 12 carmangerii, opt pescării, 23 de magazine alimentare, patru restaurante, un bar, un snack bar, două unități tip fast food, 17 super sau hipermarketuri, 21 de laboratoare de cofetărie și patiserie, patru brutării, un depozit de fructe, o unitate de fabricare produse zaharoase, o unitate de fabricare apă de masă, o unitate de fabricare vin și o unitate de reambalare.

În total, au fost confiscate și retrase de la vânzare aproape 4,5 tone de carne și produse din carne, 1.505 kilograme de produse lactate, 845 kg de pește și produse din pește și zeci de cofraje de ouă.

"Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare", a explicat directorul executiv al DSVSA Constanța, dr. Diana Cristescu.

Potrivit acesteia, în scopul prevenirii apariției unor episoade de toxiinfecții alimentare în perioada sărbătorilor pascale, când se comercializează o cantitate mai mare de produse alimentare, va fi asigurată permanența la nivelul DSVSA Constanța inclusiv în zilele de sâmbătă, afișându-se programul de lucru, numele medicului veterinar responsabil, precum și numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspect privind nereguli în domeniul siguranței alimentelor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.419 secunde