Controale în brutăriile din municipiu. Ce măsuri a luat Inspectoratul Teritorial de Muncă

319
Controale în brutăriile din municipiu. Ce măsuri a luat Inspectoratul Teritorial de Muncă - img2334-1630675665.jpg
Având în vedere obiectivele specifice ale Inspecției Muncii stabilite prin lege, cât și prin Programul Cadru de Acțiuni al Inspecției Muncii pentru anul 2021, s-a impus intensificarea acțiunilor de control în vederea diminuării muncii nedeclarate. Astfel, în perioada 30 august-3 septembrie s-a desfășurat Campania Națională privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul panificație - fabricarea produselor de brutărie și a produselor făinoase.

Acțiunile de control au avut caracter inopinat și s-a urmărit modul în care angajatorii din acest domeniu respectă prevederile legale în ceea ce privește securitatea și sănătatea salariaților, modul în care se respectă timpul de muncă și de odihnă, repausul săptămânal, munca suplimentară și munca de noapte.

Inspectorii de muncă din cadrul serviciului control relații de muncă, au verificat un număr de 30 agenți economici şi au fost dispuse două măsuri cu privire la neaducerea la cunoştinţa a programului de lucru, cât şi repartizarea programului de lucru la contractele individuale cu timp parţial de muncă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7021 secunde