Controale drastice la chiriașii Primăriei Constanța. Se anunță evacuări!

6267
Controale drastice la chiriașii Primăriei Constanța. Se anunță evacuări! - fondraedppcontroale-1578258073.jpg

Articole de la același autor

Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public și Privat Constanța anunță, pentru anul 2020, controale inopinate la toți cei care stau în chirie în locuințele administrației municipale, indiferent că este vorba despre Campusul Social "Henri Coandă", ANL-uri sau fondul locativ de stat. 


Controalele drastice derulate de reprezentanții Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public și Privat (RAEDPP) Constanța, instituție subordonată Primăriei Constanța, au început, în ultimele luni ale lui 2019, cu locuințele închiriate în regim ANL. Iar dintr-un total de aproximativ 150 de locuințe, au fost depistate nereguli la 32 de locuințe, în toate cazurile fiind emise notificări de reziliere a contractelor. 


Florin Gheorghe, directorul RAEDPP Constanța, a precizat, pentru "Cuget Liber", că printre nereguli se numără cazuri în care chiriașii nu s-au folosit de locuințe, deși le închiriaseră de ani buni, sau în care aceștia au subînchiriat apartamentele. 
"Am demarat aceste controale în urma reclamațiilor primite de la vecini, că nu mai suportau vânzoleala, faptul că vecinii lor subînchiriau. Motiv pentru care am mers inopinat în control: dimineața, seara, în sfârșiturile de săptămână. De asemenea, am solicitat de la ENEL și RAJA istoricul consumurilor pe ultimul an. Am descoperit cazuri în care chiriașii nu folosiseră locuințele. De exemplu, este cazul unui navigator, care a primit locuința în 2006, iar în 2019 încă nu se mutase, deși contractul de închiriere stipulează clar că, dacă mai bine de șase luni, o locuință nu este utilizată, se reziliază contractul. Respectivul a argumentat că nu a reușit să strângă bani pentru a-și achiziționa mobila", a afirmat directorul Florin Gheorghe. 


În mai multe cazuri, însă, chiriașii ANL-urilor au subînchiriat. Și în aceste situații, contractele au fost reziliate. 


"În unele situații, oamenii au înțeles și au predat cheile. Cu alții vom merge în instanță, moment în care vom face publice numele lor, pentru că unii sunt cunoscuți în oraș", a mai precizat Florin Gheorghe. 


Mașini de lux în campus social 
Controalele vor continua și în 2020, ba chiar se vor intensifica, atât în ceea ce privește ANL-urile, dar și în Campusul Social "Henri Coandă" și în locuințele care aparțin fondului locativ de stat. 


"Din Campusul Social «Henri Coandă» primim reclamații că sunt locatari cu mașini și venituri considerabile, care nu au ce căuta într-un campus social. Plus, sunt alții care sunt plecați din țară, iar alte persoane stau în locul lor. Trebuie să verificăm exact acest reclamații, astfel că vom controla mai drastic. Inclusiv eu am trecut pe acolo și am văzut ce mașini sunt parcate în incintă. Ori este cartier social, ori este cartier de lux! În momentul de față, se fac controale săptămânal, dar se vor intensifica. Locatarii găsiți în neregulă vor fi evacuați. De asemenea, nu mai avem răbdare cu cei care fac scandal. În momentul în care sunt bătăi, respectivii sunt evacuați. Am avut deja două familii evacuate din acest motiv", a subliniat directorul Florin Gheorghe. 


În ceea ce privește locuințele din fondul locativ de stat, directorul Florin Gheorghe arată că și aici sunt semnalate din ce în ce mai multe probleme. 


"Ne confruntăm cu situații în care o persoană are un apartament de patru camere: într-unul locuiește, iar celelalte trei le subînchiriază. Probabil, în urmă cu ani buni, când a primit repartiție, erau soț, soție și copii, dar între timp a rămas un singur chiriaș. Vom face controale inopinate, să descoperim și aceste practici, iar ulterior, vom face schimburi de locuințe", a mai arătat reprezentantul RAEDPP Constanța. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3251 secunde