Contractele de deszăpezire și drumarii, împotmoliți în minciuni!

844
Contractele de deszăpezire  și drumarii, împotmoliți în minciuni! - fotofonddeszapezire2-1480008863.jpg

Articole de la același autor

În mai puțin de o săptămână, intrăm oficial în prima lună de iarnă, iar vremea dă semne că se schimbă. Meteorologii anunță pentru zilele următoare ger, lapoviță și ninsoare, chiar și la Constanța, așa că drumarii ar trebui să fie pregătiți să intervină pe șosele. Pe hârtie, lucrurile stau bine, în realitate, însă, utilajele nu sunt echipate, nu a fost cumpărat combustibil și nici material derapant, iar contractele de deszăpezire sunt împotmolite.

Prefectul județului Constanța, Adrian Nicolaescu, se declară îngrijorat de modul cum se derulează pregătirile pentru perioada când drumarii vor trebui să intervină pe șosele. Sunt semne că multe primării nu au demarat încă demersurile pentru a asigura cele necesare, iar Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, fostul CNADNR, a anunțat că licitația pentru atribuirea contractelor de deszăpezire pentru drumurile naționale din județul Constanța este blocată, așa că, deocamdată, nu se știe cine va ieși să le curețe de zăpadă și să arunce materiale antiderapante.

Situație gravă pe drumurile naționale și pe autostradă 


"În această perioadă, verificăm în teritoriu contractele de deszăpezire și modul cum primăriile sunt pregătite pentru a interveni în caz de vreme urâtă, ninsori și viscol. Am desemnat două echipe care merg din primărie în primărie și verifică existența contractelor, a utilajelor și a materialelor necesare. 24 de primării au raportat că au contracte cu firme care se vor ocupa cu deszăpezirea, iar celelalte spun că o vor face în regie proprie. Pentru drumurile naționale este blocată licitația și există riscul să nu se poată interveni", a declarat prefectul Adrian Nicolaescu. 


Potrivit acestuia, multe autorități locale nu au fost tocmai sincere și, deși au declarat că sunt pregătite să intervină, le lipsesc utilajele sau nu au cumpărat combustibil și material antiderapant. 


"Unii primari au declarat că au tot ce le trebuie, dar constatăm altceva în teritoriu. Din păcate, nu îi putem sancționa, pentru că legea nu ne permite acest lucru. Putem aplica sancțiuni abia după ce se întâmplă un eveniment și se constată că nu au capacitatea să intervină", a mai spus prefectul județului. 


La începutul săptămânii viitoare, va fi realizat un raport final cu cele constatate în teritoriu de către echipele de control ale Prefecturii Constanța. 


"Vom face public raportul, astfel încât oamenii să știe dacă autoritățile din comuna sau orașul lor sunt pregătite să intervină. Mai grav este pentru drumurile naționale, unde nu mai depinde de noi să deblocăm procedurile", a completat Adrian Nicolaescu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0265 secunde