Continuă vaccinarea cu serul AstraZeneca. Raportaţi rapid efectele secundare!

541
Continuă vaccinarea cu serul AstraZeneca. Raportaţi rapid efectele secundare! - campanie-1617991218.jpg

Articole de la același autor

Vaccinarea împotriva COVID-19 cu serul AstraZeneca va continua în ţara noastră, pentru toate grupele de vârstă. Anunţul a fost făcut în cursul zilei de joi, 8 aprilie, de către preşedintele Comitetului Naţional de coordonare a vaccinării, dr. Valeriu Gheorghiţă, după o întâlnire cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi ai Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Potrivit coordonatorului campaniei de vaccinare, evenimentele trombotice sunt posibile în cazuri foarte rare, iar beneficiile vaccinării depăşesc cu foarte mult riscurile.

„În urma ședinței de lucru, s-a decis continuarea vaccinării pentru toate grupele de vârstă. Pentru persoanele imunizate cu doza unu, rapelul va fi făcut cu același vaccin. Cei care dezvoltă tromboze după prima doză, nu vor mai fi vaccinate la rapel. Vom elabora un material informativ pentru toate persoanele care doresc să se vaccineze”, a precizat medicul Valeriu Gheorghiță.

Acesta a mai spus că nu a fost identificat un profil de risc al persoanelor care ar putea avea tromboze ca efect secundar al administrării vaccinului. „Efectele secundare trebuie raportate. Mai ales dacă în primele 14 zile de la administrarea vaccinului apar dificultăţi de respiraţie, dureri în piept, umflături ale mâinilor, dureri abdominale, simptome neurologice, durere de cap intensă sau apariţia unor mici pete de în-afara locului injecţiei”, a completat preşedintelui Comitetului Naţional de Vaccinare. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6603 secunde