Consultații medicale suplimentare pentru vârstnicii constănțeni

191
Consultații medicale suplimentare pentru vârstnicii constănțeni - consultatiimedicale-1576268229.jpg

Articole de la același autor

Timp de aproape trei săptămâni, sute de constănțeni au beneficiat gratuit de consultațiile oferite de reprezentanții unei farmacii în toate cluburile pentru pensionari din oraș. Serviciile medicale au inclus măsurarea tensiunii arteriale, EKG și măsurarea densității osoase cu osteodensitometru. De asemenea, toți pacienții au avut parte și de alte surprize, printre care suplimente alimentare, ceaiuri sau brelocuri. 


Și seniorii de la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Constanța au beneficiat în această săptămână de consultații medicale suplimentare. 15 tineri de la Asociația Studenților Mediciniști și a Tinerilor Medici au evaluat starea de sănătate a rezidenților. Le-au măsurat tensiunea arterială, înălțimea, greutatea, indicele de masă corporală și saturația în oxigen a sângelui arterial și le-au oferit, cu drag, sfaturi despre sănătate. Vârstnicii au fost foarte încântați de momentele petrecute împreună și spun că au cea mai mare nevoie de un medic care sa le fie prieten.


În baza unui parteneriat între DGAS Constanța și Asociația Studenților Mediciniști și a Tinerilor Medici, astfel de întâlniri se desfășoară periodic la sediul Căminului pentru Persoane Vârstnice în cadrul proiectului "Hospice". 


Și pentru că sănătatea trupului este strâns legată de cea a sufletului, seniorii s-au bucurat vineri de colindele elevilor de Școala Gimnazială Nr. 29 "Mihai Viteazu", dar și de ornamentele și decorațiunile oferite de micuții de la Școala Nr.3 "Ciprian Porumbescu".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4001 secunde