Construcţie fantomă, pe malul mării, în Faleză Nord

3529

Articole de la același autor

O nouă construcţie se prefigurează pe malul mării, în cartierul Faleză Nord, chiar în apropiere de plajă. Locuitorii zonei se tem că vor rămâne fără nicio bucăţică de faleză din apropierea blocurilor, că le va fi luată atât vederea la mare, cât şi soarele, lumina naturală. Revoltaţi, oamenii se pregătesc de un protest în stradă.

Excavatoarele au descins, săptămâna aceasta, în cartierul Faleză Nord, pe taluz, chiar în faţa blocului P.A 4. Au fost puse garduri şi s-au început săpături pe un teren aflat în imediata apropiere a drumului de servitute ce duce spre plajă. De cum au văzut mişcare în zonă, locuitorii blocurilor învecinate s-au alertat. „Moştenitorii lui Mazăre şi Făgădău s-au apucat de construit. Ruşine! Se lucrează în ritm alert în acest moment”, ne-a transmis un constănţean, pe adresa redacţiei, alături de două fotografii cu lucrările de pe porţiunea respectivă.



În cursul zilei de joi, ne-am deplasat şi noi la faţa locului. Nu am găsit nici muncitori, nici panou de informare, ci doar un gard înalt, „gătit” cu numeroase plăci pe care scria cu litere mari, roşii: „Proprietate privată. Acces interzis!”.

În interior, se vedea că a fost nivelat pământul însă nu mai era niciun utilaj, iar poarta era încuiată cu lacăt. Am stat însă de vorbă cu câţiva locatari din blocurile din apropiere. Oamenii sunt necăjiţi că le-a fost distrusă faleza, le-a fost blocat drumul către plajă şi acum vor avea un şantier chiar în faţa ferestrelor. Nu vor mai vedea marea şi valurile înspumate ci îi vor putea „admira” pe vecini, în casele lor.

„Se pare că se pregăteşte o nouă construcţie. Auzisem că este luat şi terenul acesta, de fapt, că sunt date toate terenurile, dar am sperat că nu se va ajunge să se înceapă şi o construcţie. Eu locuiesc aici de 18 ani, dar cunosc zona chiar încă de pe vremea când au fost ridicate blocurile vechi. Aici a fost malul de la plajă, era teren viran, al statutului. Nu înţeleg cum a ajuns să fie vândut şi acum să se construiască pe el. Acestea sunt manevre ilegale”, ne-a spus Ionuţ R., un constănţean care locuieşte în zonă.



Oamenii susţin că nu ştiu cine este proprietarul terenului şi recunosc că ar fi vrut să îl înfrunte. „Nu scrie pe nicăieri cine este şi ce vrea să construiască. Pur şi simplu, a venit, a trântit un gard şi a plecat. Sigur pregăteşte el ceva”, ne-a declarat un alt vecin din zonă.

Într-adevăr, la faţa locului nu era niciun panou de informare, iar pe site-ul Primăriei Constanţa, nu am identificat vreun certificat de urbanism sau vreo autorizaţie de construcţie la adresa respectivă.



Deşi unii dintre cei care locuiesc în blocul de alături se declară resemnaţi şi cred că nu mai sunt şanse mari ca faleza să fie reamenajată şi să renunţe la construcţii, alţii cred că ar putea primi sprijin de la autorităţi.

„În iarnă, am protestat, chiar aici, în locul acesta, tot pentru o astfel de construcţie. Şi nu s-a schimbat nimic! Poate scăpăm de aceşti aşa-zişi investitori care distrug faleza. În loc de blocuri, poate se va face aici o promenadă frumoasă, să avem şi noi, dar şi turiştii, unde să stăm, să ne plimbăm cu copiii, să mergem la plajă, să ne bucurăm că stăm la mare, nu printre betoane!”, ne-a mărturisit o locatară din blocul P.A 4.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 4.948 secunde