Constănțenii se pregătesc de o nouă vacanță. Unde fug de frig și ceață

1375
Constănțenii se pregătesc de o nouă vacanță. Unde fug de frig și ceață - fotofondconstanteniisepregatesc1-1548783679.jpg

Articole de la același autor

Peste fix o săptămână, elevii intră din nou în vacanță. Chiar dacă este mai scurtă, de numai șapte zile, constănțenii și-au făcut planuri să se relaxeze departe de casă. Unii pleacă la munte, să simtă zăpada proaspătă scârțâind sub picioare, mai ales că la malul mării nu am avut parte de nea anul acesta, să schieze sau să se dea cu săniuța, alții au ales destinații mai lungi, unele chiar exotice, cu temperaturi de 30 de grade, plaje însorite și ape turcoaz.

Vacanța din luna februarie, chiar dacă vine repede după cea de sărbători, este foarte așteptată de mulți constănțeni. Iubitorii sporturilor de iarnă și-au făcut planuri să lustruiască pârtiile. La Bușteni, în Poiana Brașov, în Bulgaria sau în Austria, fiecare a ales după buget. Dacă vă e teamă că în stațiunile din țară va fi aglomerație, trebuie să știți că nici la Bansko nu se anunță prea lejer. 


"Am avut foarte multe solicitări pentru rezervări în stațiunea Bansko din Bulgaria. Cele mai multe familii doresc hoteluri de patru, cinci stele, cu piscină și parcare proprie, aproape de pârtie. Prețurile sunt accesibile. Cei care au cumpărat sejururile încă din toamnă au beneficiat de reduceri consistente. Un apartament pentru doi adulți și doi copii, pentru șapte nopți, cu demipensiune, a fost în jur de 4.000 - 4.500 de lei. Acum, dacă mai aveți noroc să găsiți locuri libere, prețurile sunt cu cel puțin 20 la sută mai mari", ne-a declarat Alina Roșu, reprezentantul unei agenții de turism din Constanța. 


Solicitări au fost și pentru stațiunile din țara noastră, mai ales că mai sunt mulți constănțeni care încă nu au folosit voucherele de vacanță. Din nou, cea mai aglomerată va fi Valea Prahovei, dar au fost și cereri pentru rezervări în zona Harghita, Tușnad, Arieșeni. Cei care vor să schieze în Alpi s-au organizat în mod special pe cont propriu, făcând rezervare pe Internet, pe site-urile internaționale de cazare.

La plajă, în februarie

De câteva ierni încoace, constănțenii au prins și gustul vacanțelor exotice, la căldură, când la noi e ger și polei. Prețurile au scăzut și ele considerabil, în ultima perioadă. 


"Sunt oferte foarte bune pentru Thailanda și pentru Dubai. Avem zboruri cu plecare din Constanța, de la Aeroportul «Mihail Kogălniceanu», cazare la hoteluri de patru stele, cu prețuri pornind de la 650 de euro, opt zile, la plajă în Thailanda. Tarifele includ și transferul de la aeroport la hotel și de la hotel la aeroport", explică Elena Luiza Oprea, reprezentantul unei agenții de turism din Constanța. 


Una dintre cele mai atractive destinații în acest sezon este Dubaiul. Prețurile sunt foarte accesibile și vremea perfectă pentru un bronz de februarie. 


"Am avut numeroase solicitări pentru Dubai. Este o alegere ideală pentru vacanța în familie. Este o combinație de senzații tari, adrenalină, distracție, relaxare și high technology. Prețurile sunt extrem de bune, pornind de la 239 de euro de persoană, pentru un sejur de cinci nopți", a mai spus agentul de turism.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.341 secunde