Încă e vacanță!

Constănțenii nu se înghesuie să-și găsească de muncă

1476
6
Constănțenii nu se înghesuie să-și găsească de muncă - targdejoburi12-1346861169.jpg
Campusul Universității "Ovidius" a găzduit ieri, primul târg de locuri de muncă din această toamnă. Evenimentul a fost organizat de Fundația Centrul de Dezvoltare Managerială (CDM) în cadrul proiectului Rețea Națională de Centre de Informare și Consiliere privind Cariera. 


Târgul a reunit angajatori importanți din județul Constanța, din diferite domenii, de la bănci până la agricultură, crewing și construcții. Se pare însă că pentru constănțeni este încă vacanță. Foarte puțini s-au arătat interesați de ofertele de muncă. Nu s-au înghesuit nici măcar să vadă ce oportunități au. "Avem posturi în multe domenii. Ele se adresează atât celor care au deja experiență în câmpul muncii, dar și celor care tocmai au absolvit studiile superioare. De altfel, acesta este și scopul proiectului nostru, de a facilita accesul la ocupare pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă", a declarat, pentru "Cuget Liber", Andreea Toncean, reprezentantul CDM.
Printre firmele care sunt dispuse să angajeze și tineri absolvenți, fără experiență se află și compania Celco, principalul producător de materiale de construcții din județ. "Noi avem nevoie de personal îndeosebi pe partea tehnologică. Angajăm inginer mecanic, electronist - electrotehnist, operatori pe flux de producție, sudori, sablatori, lăcătuși mecanici, electricieni automatizări. Căutăm tineri pentru că dorim să înnoim echipa și vrem să aibă timp să se formeze alături de cei cu experiență", ne-a explicat Ligia Dumitru, reprezentant Resurse Umane la Celco.

Se caută tineri

Dacă aveți studii superioare, cunoașteți limba engleză și ați terminat o facultate în domeniul mașinilor și utilajelor, puteți opta pentru un post la Grupul IPSO, unic importator de utilaje agricole. "Angajăm tineri cu liceu de profil sau studii superioare care, eventual au mai și lucrat prin service-urile auto. Trebuie să fie dornici să învețe și să știe și ceva limba engleză", ne-a spus și George Eftimoiu, reprezentantul grupului.

Proiectul CDM este finanțat prin Fondul Social European și contribuie la combaterea efectelor negative ale crizei demografice și restructurării economice prin facilitarea integrării și pătrunderii pe piața forței de muncă a persoanelor disponibilizate, a șomerilor și a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, precum și a persoanelor inactive. De asemenea, se are în vedere dezvoltarea unei rețele de 15 centre regionale de informare și consiliere în carieră, cu activitate în toate județele țării, care facilitează integrarea și pătrunderea pe piața forței de muncă a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă prin asigurarea de activități specializate pentru căutarea unui loc de muncă și asistență în demararea unei afaceri. 


Comentează știrea

Dragos
6 septembrie 2012
Joburi

Exista 3-4 locuri de munca pentru persoanele cu studii superioare, in rest ospatari, ajutoare bucatari, operatori firme de asigurare etc. Deci nu mai aruncati cu praf in ochi la oameni, sunt destui care au terminat facultate chiar si master si sunt angajati cu contract de 2h/zi, dar lucreaza 10h si pe un salariu de nimic.

joe
6 septembrie 2012
echitabili

De ce nu sunteti voi echitabili? Aceleasi job-uri se gasesc si pe 2-3 foicele A4 in AJOFM. Iar dupa ultimul targ, multi constanteni s-au lasat de cozi si discutii. Unde mai pui ca multi angajatori se fac, ca angajeaza. Adica isi scot posturi disponibile in vazul lumii caci asa sunt obligati de lege, insa ei au posturile alea ocupate si zic ca te suna dar...ciuciu. In Constanta stam prea prost cu locurile de munca, mai ales pentru ca aici avem multi angajatori prosti sau de ocazie.

popescu
6 septembrie 2012

Constantenii vor sa-si gaseasca de munca, dar cand dai de un patron nesimtit, care isi bate joc de tine, mai bine stai somer. Problema cea mare este calitatea umana execrabila la angajatorii romani. Ei se cred stapani de scalvi, nu parteneri cu drepturi egale intr-un contract de munca.

popescu
6 septembrie 2012

Constantenii vor sa-si gaseasca de munca, dar cand dai de un patron nesimtit, care isi bate joc de tine, mai bine stai somer. Problema cea mare este calitatea umana execrabila la angajatorii romani. Ei se cred stapani de scalvi, nu parteneri cu drepturi egale intr-un contract de munca.

link-cv.com
6 septembrie 2012
link-cv un nou portal international

un nou portal gratuit atat pentru companii cat si pentru cei ce cauta de lucru... http://www.link-cv.com

Amelie
13 septembrie 2012
generatia "la negru"

E de-a dreptul penibil ce patim noi absolventii din zilele de azi. Suntem anagajati doar daca acceptam sa lucram la negru sau pe salarii trecuti cu studii medii. Terminam stiinte economice si masterat si ne angajam vanzatori, in cel mai bun caz in Mall. angajatorii se plang ca nu au bani sa plateasca o carte de munca, sa-i intelegem si pleaca de 3 4 ori pe an prin vacante in alte tari pe banii care i-ar datora statului. Sau fac carti de munca pe 2 h si tu muncesti 4 ani pentru 1 an de pensie. Niste nenorociti fara pic de moralitate si cinste.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3241 secunde