Constănțenii nu se înghesuie la miel. Cât costă să pui drob și friptură pe masa de Paște

1744
2

Articole de la același autor

Mai sunt doar câteva zile până la Paște și constănțenii au început deja să-și facă aprovizionarea pentru masa sfântă.


Primul pe lista de cumpărături este mielul. Deși prețul este destul de piperat, puțini sunt cei care renunță la tradiționalul drob sau la costițele și friptura de miel. Și în acest an, Direcția de Piețe și Oboare din cadrul Primăriei Constanța a stabilit, împreună cu crescătorii de animale, prețul corect pentru carnea de miel. Astfel, până pe 11 aprilie, din Piețele Griviței și  Tomis III puteți cumpăra miei cu 23 de lei kilogramul. Pentru a putea menține acest preț, primăria îi scutește pe comercianți de taxa pentru tarabă. 


Chiar și așa, mulți constănțeni consideră că este destul de scump și spun că nu este normal ca să dai 200 - 300 de lei pe un miel întreg. "Am dat o tură prin piețe să văd ce prețuri sunt. Într-adevăr, este același preț de anul trecut, dar tot este mult. Pe lângă miel, mai trebuie să cumperi și multe alte ingrediente și produse. Mai sunt ouăle, carnea pentru sarmale, legumele pentru drob și pentru borș și câte și mai câte mai trebuie pentru o masă bune de Paște. Cine își mai permite în ziua de astăzi să aibă masa plină cu de toate?", se plânge Ana Miu, din Constanța. Femeia recunoaște că de la Crăciun și până acum a reușit să pună deoparte 200 de lei, cu care va cumpăra câte un mic cadou pentru cei doi nepoței și ceva mâncare pentru Paște. Și, probabil, că va lua organe de miel, separat, pentru drob și o pulpă pentru friptură.


Mai scump la supermaket!
Dacă preferați să vă faceți piața în supermarket, trebuie să știți că și acolo găsiți carne de miel, însă prețurile sunt ceva mai mari. La un hipermarket din centrul Constanței, jumătatea de miel se vinde cu 28 de lei kilogramul, iar organele cu 17 lei kilogramul. 


Cine vrea să fie sigur că ia cei mai buni miei se poate duce direct la crescători, la țară. Acolo îți poți alege animalul direct din ogradă, iar în prețul de 25 de lei per kilogram intră și sacrificarea și tranșarea. "În fiecare an mă duc la Cogealac și iau mielul direct de la țăran. Este cel mai bun. Și nu credeți că este mai scump de la piață. Mulți oameni acceptă să mai negociezi cu ei. Și, dacă te oferi să cumperi și ouă tot de la ei, îți lasă sigur din preț. Au și o brânză... numai bună de mâncat cu ridichi și ceapă verde!", ne-a spus Mircea Sirea, din Constanța. 


Atenție, de unde cumpărați miei!
La rândul lor, reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare Constanța și cei ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța le recomandă oamenilor să fie foarte atenți de unde cumpără miei. Produsele din piață sunt ștampilate de la abator și verificate de medicul veterinar al pieței, însă cele de la comercianții ambulanți de pe lângă piețe pot avea proveniență dubioasă. Nu vă încântați că luați cu un preț mai mic, mai bine asigurați-vă că produsele sunt conforme și nu riscați să cumpărați altceva! Zilele acestea, comisarii Protecției Consumatorilor vor intensifica verificările atât la produsele animale, cât și la cozonaci sau alte produse specifice. 


Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

andreea
6 aprilie 2015
mielu

cumparati carne de porc că este mai buna si mai ieftină , asa le dati o palma peste obraz machedonilor din piete

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4414 secunde