Constănțenii, îngrijorați cu privire la lucrările de mozaic montate prin oraș. "Îi asigurăm că nu se va aluneca"

1288
Constănțenii, îngrijorați cu privire la lucrările de mozaic montate prin oraș.

Articole de la același autor

Reprezentanții Primăriei Constanța răspund îngrijorărilor cetățenilor cu privire la lucrările de mozaic ce sunt montate, zilele acestea, în mai multe intersecții ale orașului, în cadrul proiectului "Orașul meu din mozaic" și spun că organizatorii au dat asigurări că mozaicul va fi tratat cu soluție antiderapantă. 


"Răspundem astfel îngrijorărilor locuitorilor Constanței și îi asigurăm că pe lucrările de mozaic nu se va aluneca. Vor fi tratate cu o soluție antiderapantă și, de asemenea, unde va fi nevoie, adică acolo unde bordurile sunt înalte, vom pune și benzi antiderapante", a declarat Ovidiu Felipov, managerul proiectului.


Proiectul "Orașul meu din mozaic" este organizat de Fundația Metamorphosis a Universității "Ovidius" din Constanța, fiind finanțat de Primăria Municipiului Constanța. 


"Orașul meu din mozaic" se desfășoară în perioada 20 august – 20 septembrie 2019, la sediul Facultății de Arte (bd. Mamaia nr. 124) și în cele zece locații alese, adică treceri de pietoni amplasate în zone importante ale orașului.


Proiectul sporește estetica arhitecturală urbanistică a mai multor zone cu vizibilitate maximă din oraș, și anume: bd. Tomis, bd. Ferdinand, bd. Mamaia, str. Soveja, Șos. Mangaliei, str. Răscoalei 1907, str. Traian, str. Pandurului, bd. Aurel Vlaicu, str. Caraiman. Cele mai importante treceri de pietoni din intersecțiile acestor bulevarde și nu numai, vor spune poveștile locuitorilor zonelor respective, redimensionând astfel raportarea noastră la ideea de oraș, de citadin, de utilitate publică, de trecere de pietoni, de frumos, de poveste, de simbol, etc.


Majoritatea acestor lucrări a fost deja montată. Ele pot fi admirate după cum urmează:


1. intersecția bd. Ferdinand cu str. Răscoalei 1907 – 1 (în lucru)
2. intersecția Traian cu bd. Tomis – 2 (în lucru)
3. intersecția bd. Ferdinand cu bd. Tomis (Miga) – 2 (finalizat)
4. bd. Mamaia – Universitatea "Ovidius" din Constanța – 1 (finalizat)
5. intersecția bd. Mamaia cu str. Soveja (Delfinariu) – 2 (finalizat)
6. intersecția str. Pandurului cu Șos. Mangaliei – 1 (finalizat)
7. intersecția bd. Aurel Vlaicu și str. Caraiman – 1 (finalizat).


"Orașul meu din mozaic" este un proiect dedicat orașului Constanța și locuitorilor săi, unii care participă activ, alții care se vor bucura pe termen lung și foarte lung de produsele muncii celor implicați activ. Astfel, în proiectul nostru se întâlnește istoria milenară a orașului și prezentul său tânăr și dinamic. Și, pentru că unul dintre atributele specifice ale Constanței este chiar îngemănarea trecutului cu prezentul, ne-am gândit să valorizăm din perspectivă socială și artistică această importantă mărturie a trecutului nostru îndepărtat: mozaicul. Mai mult decât atât, atunci când spui mozaic, toată lumea se gândește la Edificiul Roman cu mozaic și, de aceea, am avut curajul de a propune extinderea în cel mai public spațiu (trecerile de pietoni) a acestei valori inestimabile a Constanței și reinterpretarea ei din perspectiva tinerilor.


Proiectul "Orașul meu din mozaic" însumează 21 de lucrări profund originale, unice la nivel național, gândite în special pentru a potența atractivitatea orașului din perspectiva esteticii urbane, a conștientizării implicării tinerilor în comunitate, a legăturii cu celelalte generații, inclusiv cele din alte vârste.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4608 secunde