Constănțenii "fug" de acasă de Rusalii. Ce destinații au ales

729
Constănțenii

Articole de la același autor

Este oficial. Românii vor avea minivacanță de Rusalii cu cinci zile libere. Prilej numai bun de a pleca de acasă, într-o călătorie de odihnă sau de distracție. Cum vremea se anunță frumoasă și litoralul este pregătit, mulți vor alege să vină la mare, pentru o porție de soare și nisip. Constănțenii, însă, pleacă de acasă la munte sau peste hotare, în marile capitale ale Europei.

Oferte sunt pentru toate buzunarele și pentru toate gusturile, indiferent dacă vreți să călătoriți numai cu partenerul sau și cu copiii. Destinațiile favorite pentru familii sunt mai alese cele unde există parcuri de distracții sau unde pot face plajă. "Constănțenii vor să profite din plin de minivacanța de Rusalii, care de data aceasta va pica o dată cu Ziua Copilului, ceea ce este o mare bucurie atât pentru cei mici, cât și pentru adulți. Am avut multe cereri pentru vacanțe interne, mulți dintre clienți au achiziționat sejururile chiar cu vouchere de vacanță, dar nici Europa nu a fost negiljată. Familiile cu copii au preferat parcurile de distracții: Disneyland, Legoland și Gardaland, însă au fost și multe cereri pentru citybreak-uri, pentru cei pregătiți să ia la pas unele dintre cele mai frumoase orașe din Europa. Roma, Atena, Malta, Londra au fost favorite anul acesta", ne-a declarat Elena Luiza Oprea, reprezentantul agenției de turism Dolphin Travel & Events din Constanța.

Astfel, un sejur de două nopți la Pa-ris, pentru o familie cu doi copii poate ajunge la 613 euro, la două stele, cu demipensiune standard și cu intrare în cele două parcuri de distracții, pentru toate cele patru persoane, pentru trei zile. La trei stele, prețul pentru trei nopți, cu demipensiune plus, și patru zile de intrare în parcuri, se situează în jur de 1.000 euro.

Pentru cei care vor să meargă la Paris doar cu iubitul sau iubita, oferta pentru minivacanța de Rusalii este de 300 euro, cu bilete de avion, trei nopți de cazare la un hotel de trei stele, în centrul orașului, și demipensiune.

60 lei la Sovata, 150 lei în Poiana Brașov

În țară, cele mai căutate destinații, potrivit hotelguru.ro, au fost zonele turistice din Transilvania, stațiunile de pe Valea Prahovei, regiunea Bucovinei, dar și stațiunile balneo-climaterice. Studiile arată că bugetul românilor pentru un sejur de Rusalii este între 450 și 800 de lei, de personă, pentru trei nopți de cazare. Tocmai de aceea, hotelierii au pregătit pachete speciale în care au inclus și mese festive și programe de divertisment.

Pentru cei care caută aer curat, liniște și tradiții, pensiunile din Bucovina îi așteaptă cu tarife de minimum o sută de lei pe noapte și cu palincă adevărată. În Poiana Brașov, tariful este de 150 lei pe noapte, iar în Sovata, 60 lei pe noapte.

Mulți constănțeni au ales însă Delta Dunării, mai ales că în această perioadă, peisajul este deosebit de frumos și nici nu sunt mulți țânțari. Chiar dacă o noapte de cazare este doar 80 - 90 de lei, excursiile tematice și plimbările cu barca solicită destul de mult bugetul de vacanță. Însă nimic nu se compară cu o masă de pește proaspăt prins, la malul Dunării.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6448 secunde