Constănțenii din două cartiere au interdicție la donat sânge

2574
Constănțenii  din două cartiere au interdicție  la donat sânge - transfuzii-1504198559.jpg

Articole de la același autor

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine (CRTS) le recomandă constănțenilor care au fost plecați în zonele în care sunt înregistrate cazuri de îmbolnăviri cu West Nile sau locuiesc în cartierele Km 4-5 și Poarta 6 să nu mai doneze sânge până la data de 31 octombrie. Această decizie s-a luat pentru limitarea cazurilor de îmbolnăviri cu acest virus. Reamintim că pacientul care suferă de West Nile locuiește în această zonă, motiv pentru care s-au impus aceste restricții, tocmai pentru a preveni apariția altor cazuri.


"Persoanele cu domiciliul sau locul de muncă în cartierele Km 4-5 și Poarta 6 nu vor mai putea dona sânge până la data de 31 octombrie. Toate persoanele care donează până la sfârșitul lunii octombrie sunt rugate să informeze CRTS dacă în perioada următoare apar probleme de sănătate", precizează conducerea CRTS.

În rest, celelalte persoane care sunt interesate să-și ajute semenii o pot face oricând, condiția de bază fiind ca acestea să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani, greutatea peste 50 kg și să nu fi avut hepatită, TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat sau boli de inimă. În plus, persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă sau neurologice. 


Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază de șapte tichete de masă pentru produse alimentare, o zi liberă la locul de muncă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, o zi scutire în cazul elevilor, studenților și militarilor. La toate acestea se adaugă decontarea cheltuielilor de transport în comun, în ziua donării, între localitatea de domiciliu și localitatea unde se efectuează donarea de sânge. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5618 secunde