X
X

Constănțenii, datori vânduți la bugetul local

Ştire online publicată Miercuri, 29 Ianuarie 2014. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
În ultimele zile, constănțenii au primit scrisorile cu sumele  pe care le au de plătit la bugetul local. Serviciul Public de Impozite  și Taxe a expediat către contribuabilii persoane fizice și juridice înștiințările de plată  cu privire la cuantumul impozitelor și taxelor locale datorate  bugetului local. 


"Au fost expediate, în total, 196.075 de înștiințări de plată, din care 91 la sută pentru persoanele fizice și 9 la sută pentru persoanele juridice. Din totalul înștiințărilor de plată emise atât pentru persoanele fizice, cât și pentru persoanele juridice, 59 la sută au fost tipărite pe hârtie de culoare albă, ceea ce înseamnă că au de achitat doar obligațiile pentru anul 2014 și 41 la sută pe hârtie de culoare roz pentru cei care au de achitat și obligațiile restante aflate în procedură de executare silită, precum și accesoriile acestora. În cazul persoa-nelor fizice, 59 la sută din totalul înștiințărilor de plată au fost tipărite pe hârtie de culoare albă și 41 la sută au fost tipărite pe hârtie de culoare roz, iar pentru persoanele juridice, 58 la sută din totalul înștiințărilor de plată au fost tipărite pe hârtie de culoare albă și 42 la sută pe hârtie de culoare roz", a explicat directorul executiv al SPIT Constanța, Virginia Uzun. 


Cum puteți plăti taxele locale 


Obligațiile datorate bugetului local Constanța se pot achita doar în baza buletinului sau cărții de identitate, la ghișeele unice ale instituției, la oficiile poștale, la agențiile Garanti Bank și stațiile OMV din municipiul Constanța sau prin intermediul cardului bancar pe site-ul instituției www.spit-ct.ro, prin sistemul Internet Banking, prin ordin de plată și mandat poștal. 


Ce pățiți dacă aveți datorii 


Dacă aveți datorii la impozitele și taxele locale, puteți să vă treziți cu poprire pe salariu sau, și mai rău, cu bunurile sechestrate. Repre-zentanții SPIT vor înființa popriri asupra veniturilor și disponibilităților bănești ale datornicilor și se va institui măsura sechestrului asupra bunurilor acestora. De asemenea, în cazul constănțenilor care au adunat multe amenzi contravenționale și care nu dețin bunuri sau venituri urmăribile, se poate obține, printr-o sentință a instanței de judecată, obligarea acestora la prestarea de activități în folosul comunității, în contul datoriei respective. Potrivit șefului SPIT, cea mai mare sumă datorată, în anul 2013, din amenzi contravenționale este de 372.000 de lei. Constănțeanul cu pricina a adunat 481 de procese verbale pentru desfășurarea de comerț ambulant neautorizat. 


120.000 de dosare de urmărire și executare silită 


La jumătatea anului 2013, în evidențele SPIT Constanța figurau peste 20.000 de contribuabili cu datorii la taxele și impozitele locale, iar peste 3.300 aveau deja sechestru pus pe bunurile aflate în posesia lor. Aproximativ 60 la sută din locuitori sunt cu plata la zi. Pentru cei cu plăți restante, la finele semestrului întâi din 2013, erau aproxi-mativ 120.000 de dosare de urmărire și executare silită. Jumătate din acestea reprezintă datorii din anii trecuți, iar cealaltă jumătate reprezintă restanțe aferente primului semestru al lui 2013.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7776 secunde