Constănțenii au donat în jur de 10.000 euro pentru copiii bolnavi de cancer

938
Constănțenii au donat în jur de 10.000 euro pentru copiii bolnavi de cancer - constanteniiaudonat1-1576530368.jpg

Articole de la același autor

La sfârșitul săptămânii trecute, a avut loc la Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" un concert caritabil, în urma căruia s-a reușit strângerea sumei de 10.000 euro, bani care vin în sprijinul copiilor bolnavi de cancer din Dobrogea. Potrivit Asociației "Dăruiește Aripi", fondurile strânse merg integral către proiectul denumit "Circuitul Încrederii și Speranței", proiect prin care membrii asociației, alături de medicii din Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța vor merge în vizite medicale acasă la copiii cu boli cronice grave. 


"Evenimentul a fost încununarea perfectă dintre participarea la Concertul de Crăciun susținut în cadrul teatrului, o seară specială și ideea de implicare socială într-un proiect al comunității. Nu în ultimul rând, putem aminti întâlnirea acelor oameni care apreciază  importanța acestor inițiative sociale", a declarat Alina Pătrăhău, fondatorul "Dăruiește Aripi".


Programul derulat de asociație este, practic, puntea între spital și familiile copiilor cu cancer, întrucât Constanța are singurul compartiment de onco-hematologie pediatrică din țară care face deplasări cu personal medical specializat, după orele de program, acasă la copiii care au mare nevoie de monitorizare atentă din cauza diagnosticelor grele cu care trăiesc. 
Astfel, din totalul numărului de copii bolnavi, cu date complete, înregistrați la Spitalul Clinic Județean Constanța, doar 38% au domiciliul în orașul Constanța, restul copiilor trebuind să călătorească ore întregi pe drum, dimineața devreme, nemâncați și de cele mai multe ori suferind efectele adverse ale chimioterapiei sau operațiilor recente.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5999 secunde