Constănțeni, atenție! Se apropie termenul scadent al impozitelor și taxelor locale

229
Constănțeni, atenție! Se apropie termenul scadent  al impozitelor  și taxelor locale - spitcta-1473263699.jpg

Articole de la același autor

Serviciul Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța amintește contribuabililor că 30 septembrie 2016 este termenul scadent pentru plata impozitelor și taxelor locale, aferente semestrului al II-lea.

Pentru neachitarea la termen a obligațiilor fiscale principale, începând cu ziua imediat următoare se vor calcula majorări de întârziere în cuantum de 1% pe lună și fracție de lună, până la data stingerii sumei datorate, inclusiv.

"Pentru a evita plata majorărilor de întârziere, Serviciul Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța recomandă atât persoanelor fizice cât și celor juridice să achite la termen impozitele și taxele datorate pentru: clădiri, terenuri, mijloace de transport, salubrizare, garaje, telefonie mobilă și pentru creșterea gradului de liniște și siguranță în derularea activităților economice în Constanta", anunță SPIT Constanța.

Începând cu data de 1 octombrie, se va demara procedura de urmărire și executare silită și se vor comunica somațiile de plată.

"Dacă în termen de 15 zile nu se vor achita debitele datorate se va proceda la înființarea de popriri și la instituirea de sechestre. Termenul de înființare a popririlor pe conturile bancare este de 30 de zile de la comunicarea somațiilor. Poprirea vizează veniturile și disponibilitățile bănești pe care debitorul le are (exemplu: salariu, pensie, chirie de încasat, depozit bancar etc.), iar măsura sechestrului se aplică asupra bunurilor mobile și imobile ale acestuia", mai anunță reprezentanții Serviciului Public de Impozite și Taxe.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6024 secunde