Constanța, sub viscol și ger năprasnic

2183
4

Iarna a venit hotărâtă să ne dea multe bătăi de cap, acum la sfârșitul lui ianuarie. Ne-am bucurat noi, la început, de vreme frumoasă, fără troiene și cu temperaturi prietenoase, așa că acum trebuie să dăm piept cu viscolul și cu gerul, ca să simțim că e cu adevărat iarnă. Ninsorile, vântul puternic și frigul au pus stăpânire pe jumătate de țară și pe Dobrogea, în ultimele 48 de ore. La noi în județ prăpădul a ajuns abia ieri după-prânz când valul rece a scăzut temperaturile văzând cu ochii a și a adus ninsori viscolite.


Patinoar pe șosele
Dacă de dimineață se circula destul de bine, în Constanța, spre prânz valorile au devenit negative, iar umezeala de pe șosele s-a transformat în gheață amestecată cu zăpadă, transformând asfaltul, dar și trotuarele în patinoar. Reprezentanții firmei de deszăpezire au acționat cu utilaje și au împrăștiat material antiderapant, iar utilajele pe care le-am văzut cu toții în intersecții încă de miercuri dimineață au intervenit pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil.
Un copac din parcul de la Sala Sporturilor a cedat din cauza vântului puternic și a căzut în mijlocul Bulevardului Tomis. Au fost distruse panourile de afișaj stradal și a fost afectat un stâlp de iluminat public. Din fericire nimeni nu a fost rănit. Un alt stâlp s-a înclinat pe strada Unirii, iar echipele Enel au intervenit pentru a-l stabiliza.

Drumuri județene închise
În restul județului utilajele Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale și cele ale regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri au acționat în permanență în cursul zilei de ieri. Autospecialele au însoțit mai multe ambulanțe care au preluat mai mulți bolnavi, printre care o gravidă în travaliu din Conacu și un pacient care necesita dializă din Ghindărești. De asemenea, cu sprijinul lucrătorilor de la Drumuri au fost recuperate patru autoturisme blocate pe DJ 391, între Cerchezu și Negru Vodă.
Totuși, din cauza viscolului puternic, începând cu ora 17,30 au fost închise mai multe sectoare de drum județean, printre care DJ 307 Șipote - Deleni, DJ 391 A Băneasa - Dobromir - Șipote - Dumbrăveni - Cerchezu - Negru Vodă și DJ 301 Viroaga - Cerchezu.

Cod portocaliu prelungit până azi, la prânz
Înainte ca joi seară să expire codul portocaliu de viscol pentru județul Constanța, reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au anunțat că îl prelungesc până astăzi, la prânz. Va continua să ningă, însă destul de slab cantitativ. În județele Constanța și Tulcea vântul va fi mai intens, depășind la rafală 70 - 80 de km pe oră, determinând diminuarea severă a vizibilității și troienirea zăpezii.
Chiar dacă ninsorile se vor opri, nu vom putea spune că am scăpat de iarnă căci vremea va deveni din ce în ce mai geroasă mai ales noaptea și dimineața. Astăzi, maxima abia dacă va atinge -8 grade Celsius, iar minima va fi de -10 grade Celsius. Mâine va fi ceva mai bine, cu valori cuprinse între -13 și -4 grade Celsius. Sâmbătă va fi mai mult înnorat, iar duminică, deși va ieși puțin soarele temperaturile rămân foarte scăzute, între -13 și -9 grade Celsius.



Comentează știrea

Stupefiat
26 ianuarie 2012
Stirea zilei ...de maine

Incredibil! Citesc astazi joi, 26.01.2012 ora 21:50, un articol de pe o pagina "Stirile zilei de Vineri, 27 Ianuarie 2012 - Cuget Liber Online". M-am frecat la ochi, m-am uitat pe calendar, am crezut ca mi-am pierdut orientarea in timp. Bravo, tineti-o tot asa, sunteti pe drumul cel bun, aka stiri din viitor.

dada
27 ianuarie 2012
da

Am vazut si eu . Se pare ca o sa se aleaga praful de Cuget Liber. Devine un ziar de duzina.

nunu
27 ianuarie 2012
@dada

Lasa dada, nu le purta tu de grija celor de la Cuget, stii cine moare de grija altuia...

haihui
27 ianuarie 2012
pt stupefiat

Nu-ți înțeleg stupefacția, decât în situația în care citești rar ziarele seara, pentru că așa se întâmplă cam la toate ziarele. După ora 22-23, odată ce și-au finalizat formatul pentru a doua zi, găsești online știrile/editorialele ce vor apărea în ziarele de mâine. Doar nu crezi că stă cineva la 5-6 dimineața să urce online ediția din ziua respectivă.

Articole pe aceeași temă

Vineri, 27 Ianuarie 2012
Stire din Social : Autostrada Soarelui rămâne închisă
Pagina a fost generata in 0.6695 secunde