Constanţa se pregăteşte pentru vaccinarea vârstnicilor

678
Constanţa se pregăteşte pentru vaccinarea vârstnicilor - constantasepregateste-1609872118.jpg

Articole de la același autor

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID, dr. Valeriu Gheorghiţă, a anunţat, în cursul zilei de ieri, că imunizarea persoanelor în vârstă ar putea fi demarată chiar din 15 ianuarie. Este vorba despre aproximativ patru milioane de persoane care au peste 60 de ani. Vaccinarea va fi posibilă având în vedere că o nouă tranşă importantă de doze, 150.000, vor ajunge în ţară chiar astăzi, urmând să mai sosească şi alte cel puţin 400.000 de doze, până la finele lunii ianuarie.

De asemenea, etapa a treia de vaccinare anti-COVID, pentru populaţia generală, va putea să înceapă în luna aprilie. „În ceea ce priveşte etapa a treia de vaccinare, estimăm că la începutul lunii aprilie. Este un termen realist, pe care îl putem lua în calcul, însă trebuie să înţelegem că folosim acest termen de estimare pentru că momentul de început al vaccinării pentru această categorie practic este influenţat de ritmul de livrare a dozelor de vaccin şi de capacitatea de vaccinare. În momentul de faţă, pentru etapa unu sunt prevăzute 376 de centre de vaccinare pentru lucrătorii din sistemul medical şi social. În 251 de centre astăzi se vaccinează”, a precizat preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea.

În municipiul Constanţa, au început deja pregătirile pentru organizarea celor două centre de vaccinare, unul la Pavilionul Expoziţional şi celălalt la Spitalul Militar Modular de pe stadionul „Portul”. Acestea vor însuma 32 de cabinete, fiecare cu câte o echipă formată din patru persoane, cu medic, doi asistenţi şi un registrator.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3359 secunde