Constanța, prin ochii turiștilor străini. De ce sunt dezamăgiți vizitatorii

2015
5
Constanța, prin ochii turiștilor străini. De ce sunt dezamăgiți vizitatorii - fondimpresiialeturistilorstraini-1409329669.jpg

Articole de la același autor

Minaretul și Biserica "Sf. Mina" din parcul Tăbăcărie sunt în topul punctelor de atracție din Constanța apreciate de turiștii de peste hotare. În schimb, străinii care ajung la malul mării se plâng de faptul că sunt câini maidanezi, dar și de lipsa descrierilor în limba engleză din instituțiile de cultură pe care le vizitează.

Cea mai bună reclamă, în turism, o reprezintă cuvintele de laudă de la cei care au vizitat Constanța și litoralul românesc. Iar anul acesta, urmare a conflictului iscat în Ucraina, portul Constanța a fost inclus pe ruta operatorilor de turism de peste hotare, numeroase vase de croazieră, cu turiști din Anglia, SUA sau Germania ajungând astfel să viziteze, fie și numai

într-o singură zi, municipiul Constanța.

Mulți dintre turiștii care au vizitat Constanța au fost impresionați de arhitectura clădirilor, în special a celor din Zona Peninsulară, de minaret, de bogăția culturală, după cum au consemnat aceștia în postările pe TripAdvisor, cel mai mare site de turism din lume, care-și propune să le ofere turiștilor ponturi pentru a-și planifica "vacanța perfectă".

Priveliștea din minaret, apreciată de cei mai mulți

De exemplu, Beth, din Viena, nota după o vizită realizată în august: "O moschee mică, cu o priveliște superbă. Când am fost noi în vizită, un musulman a intrat, a urcat pe parapet și a cântat o rugăciune cu o frumoasă voce baritonală. O arhitectură și gresie frumoase, iar vederea din minaret este remarcabilă. Ar fi fost frumos să primim și o broșură în care să ni se prezinte istoria moscheii". La rândul lui, Chris din Anglia a scris referitor la minaret: "A fost foarte interesant și am fost încântat și de faptul că am putut să facem fotografii. Personalul a fost interesant și prietenos, dispus să vorbească și ne-a spus istoria locului. (…) Priveliștea, din vârful minaretului, este extraordinară!".

Biserica "Sf. Mina", atracție turistică

Cuvinte de laudă au avut turiștii și în privința Bisericii "Sf. Mina", din parcul Tăbăcărie. E drept, unii au punctat și aspectele mai puțin plăcute. Astfel, un turist nota referitor la acest lăcaș de cult, după o călătorie în luna iunie: "O experiență plăcută… Cu excepția câinilor maidanezi, cerșetorilor și agenților de pază, a fost un loc foarte frumos și interesant de vizitat. Și nu numai în zilele de duminică, ci și în timpul săptămânii, când este un loc sfânt tăcut". Cruiser, din Anglia, susținea că, inițial, a crezut că biserica este un loc turistic, nicidecum un lăcaș sfânt.

"Situată pe malul lacului Tăbăcărie, Biserica Ortodoxă Sfântul Mucenic Mina este construită în stilul maramureșan, din nordul României. Prin urmare, arhitectura nu este tipică regiunii Dobrogea și, la prima vedere, am crezut că este doar o atracție turistică, ca reprezentantă a unei alte părți din România. Fiind la o mică distanță de stațiunea Mamaia, mi-a întărit suspiciunea că ar fi fost construită în scop turistic. Totuși, am descoperit că era într-adevăr o biserică și avea o congregație de credincioși. Este o operă de artă, construită în întregime din lemn, decorată fermecător în stil rustic și este o oprire plină de farmec, în turul obiectivelor turistice realizat".

Ce nu le-a plăcut turiștilor în Muzeul de Arheologie

Referitor la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie, oprire obligatorie pentru toți turiștii străini care ajung în Constanța, vizitatorii de peste hotare au apreciat obiectele expuse, frumusețea clădirii, dar au rămas cu un gust amar pentru puținele informații oferite în limba engleză . Allan J. Wells, din Anglia, care a fost în Constanța luna aceasta, a publicat pe TripAdvisor: "În contextul unei țări care încearcă să se refacă după dictatura lui Nicolae Ceaușescu, acesta este un muzeu care merită vizitat. Cu toate acestea, în comparație, de exemplu, cu British Museum nu merită efortul de a urca până la ultimul etaj, pentru a vedea toate exponatele. Cu cât urci, cu atât găsești mai puține exponate cu traduceri în limba engleză și cu atât sunt mai puțin impresio-nante. Am fost prin toate încăperile, dar nu am fost încântat".

Aceeași reclamație a făcut-o și Lara, din America: "Nu vă așteptați la prea multe informații în limba engleză. În general, a fost plăcut, dar am plecat simțind că am pierdut multe informații". În schimb, Tsvetaba, din Bulgaria, a avut o altă remarcă de făcut: "Clădirea muzeului a fost construită inițial ca primărie, la începutul secolului XX. Nicăieri în muzeu nu poate fi citită această informație, dar la magazinul de suveniruri sunt câteva cărți bune, în engleză".

Acvariul nu pare să-i fi impresionat pe turiști, iar unii au consemnat faptul că are nevoie urgentă de renovare! Astfel, Karenej, din Germania, notează că "unele acvarii erau crăpate și se vedea cum au fost lipite".

Pe de altă parte, turiștii au lăudat ceea ce au văzut și cum au fost întâmpinați pe situl arheologic de la Histria, cu mențiunea că "poate un pic mai multă limbă engleză/franceză ar fi făcut muzeul mai interesant pentru noi". 

Comentează știrea

admirator
30 august 2014
aha!

si cand se spunea ca maidanezii ne distrug turismul, ce ziceati? in rest... povesti vechi. Se pare ca cei indrept fac prostioare in mod intentionat!

DODO
31 august 2014
constanta

Bravo! Turistii au apreciat doar obiectivele religioase ( contestate de multi) dar unde sint creatiile primariei? VAX !

IOAN
1 septembrie 2014
Oras turistic

Mai este mult de lucru in CONSTANTA ,pentru a avea pretentia unui oras turistic..Macar dati cu o culoare pe fatadele blocurilor cenusii comuniste.....

IOAN
1 septembrie 2014
Oras turistic

Mai este mult de lucru in CONSTANTA ,pentru a avea pretentia unui oras turistic..Macar dati cu o culoare pe fatadele blocurilor cenusii comuniste.....

observator
2 septembrie 2014
dezamagire

Daca pietrele ar striga... Calcam pe vestigii la tot pasul...In loc sa le scoatem la iveala si sa le aratam altora, le astupam repede pentru a construi deasupra mastodonti de sticla unde sa se distreze maidanezii cu staif. Totul vine dintr-o cumplita lipsa de cultura si de bun simt. Oamenii valorosi au trecut in linia a doua si, din pacate, au lasat in prima linie semidocti, saltimbanci si manelisti agresivi. In multe alte zone din tara primarii, chiar daca au fost oameni simpli, au avut bunul simt sa asculte sfatul unor consilieri de valoare. Au accesat fonduri europene si au schimbat fata orasului. La noi, statiunea al carei nume a fost gresit accentuat de pretentioasele cu cea mai veche meserie din lume, spre deliciul saltimbancilor vremelnici, se vrea , probablil, Monte Carlo pe modelul copy-paste promovat cu mandrie si agresivitate. Epigonii...

Articole pe aceeași temă

Vineri, 22 August 2014
Stire din Eveniment : Turist mort în stațiunea Neptun
Pagina a fost generata in 0.6884 secunde