Constanța, în colții maidanezilor / Sunteți pro sau contra eutanasierii câinilor comunitari?

4886
32
Constanța, în colții maidanezilor / Sunteți pro sau contra eutanasierii câinilor comunitari? - policedogbite-1326224326.jpg

Articole de la același autor

Zilele acestea se va decide soarta maidanezilor. Până acum ei s-au ocupat de soarta noastră. Ne-au lătrat, ne-au speriat, ne-au încolțit și pe mulți dintre noi ne-au și mușcat. Trebuie sau nu eutanasiați câinii, asta nu decidem noi, dar nici nu e normal să îi lăsăm să ne terorizeze și să ne mutileze.

Zilnic cel puțin cinci-șase con-stănțeni ajung la urgență mușcați de maidanezii din oraș. Haite cu cel puțin 10-12 câini au ajuns să facă legea în toate cartierele Constanței. "În anul 2011, au fost înregistrați 1.850 de pacienți cu plăgi mușcate", a declarat, pentru "Cuget Liber", dr. Stela Halichidis, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța. Fiecare dintre aceștia a necesitat tratament costisitor, dincolo de suferința fizică și cea psihică. Dar numărul victimelor câinilor fără stăpân este mult mai mare: alte câteva sute de constănțeni au fost răniți, dar nu au solicitat asistență medicală.

"Trăim în teroare!"

"Ne-am săturat. Trăim în teroare. Nu putem nici să ieșim să ducem gunoiul. Stau și ne pândesc, nu latră, vin direct și atacă", ne-a spus Irina Oprescu, care locuiește în zona Abator. Astfel de povești vin de pretutindeni, din întreg orașul. "E o haită de 7-8 câini maidanezi extrem de agresivi pe strada Carai-man, în curtea goală și părăsită a fostului Abator și unii sunt chiar mai mari ca lupii. Trebuie luați de acolo deoarece sunt extrem de agresivi și atacă în haită", ne-a scris un cititor, revoltat de faptul că nimeni nu ia nicio măsură împotriva câinilor fără stăpân.

"Vecinii le duc de mâncare cu castronelul"

"Noi sunăm la Ecarisaj să vină să adune toate javrele astea care ne-au înconjurat, iar alți vecini de-ai noștri le duc de mâncare cu castronelul. Zic că dacă îi hrănesc nu ne atacă, dar latră toată noaptea și răsună între blocuri, iar când vin pe la gunoaie țigănuși aproape că îi sfâșie", mai spune un constănțean din zona Casa de Cultură.

În următoarele zile s-ar putea da o decizie care să introducă în legalitate eutanasierea câinilor fără stăpân. Nu știm dacă aceasta este soluția pentru a scăpa de maidanezi, dar cu siguranță îi va mai împuțina.

"Nu o luați la fugă!"

Până atunci însă, e bine să știți cum să reacționați dacă se întâmplă să ajungeți în preajma unuia sau mai mulți câini fără stăpâni. Dresorul Alexandru Mirea ne învață să evităm zonele din apropierea gunoaielor și cele unde vedem cuști improvizate lângă blocuri. Primul sfat al dresorului atunci când ajungem în preajma unui câine este "să nu ne panicăm, să nu fugim și să încercăm să vorbim cu el". "Nu vă întindeți să-l mângâiați, dar nici nu o luați la fugă, căci atunci îl stârniți și mai tare. Ajută însă dacă ne facem că luăm o piatră de jos și dacă aveți una la îndemână chiar luați și mimați că aruncați spre ei. Măcar pentru moment se vor retrage. Dacă aveți o sacoșă sau o poșetă mai mare și grea nu ezitați să le folosiți ca să vă apărați. De folos ar fi și o umbrelă", ne sfătuiește dresorul.

Comentează știrea

32 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 
citizen of cta
11 ianuarie 2012
alooo,ecarisajul,alo primaria ,cand aveti de gand sa luati cainii ,mai ales cei agresivi?

e o haita de 7-8 caini maidanezi EXTREM DE AGRESIVI pe strada CARAIMAN, in curtea goala si parasita a fostului abator si unii chiar mai mari ca lupii , nu pricep de ce nu au fost eutanasiati sau macar castrati pana acum? TREBUIE LUATI DE ACOLO,INDIFERENT CA II EUTANASIATI SAU CASTRAIT, DAR TREBUIE LUATI deoarece sunt exterm de agresivi si ataca in haita(noroc ca era cineva pe strada mai incolo si aveam un batz in mana ca altfel javrele astea maidaneze ataca ,mai ales oamenii singuri) ..aloo,,voi asteptati doar sa se faca sesizari si reclamatii ,nu vedeti ca orasul e plin de haite de caini? De la gar cfr pana dupa orice bloc de pe strada FErDINAND , si de la haitele din tomiS nord pana la haitele de la sudul orasului! Dv asteptati sa mai fie muscati sau mutilati oameni?....luati cainii aia , va rugam, ne dispera pe toti care trecem pe CARAIMAN inspre AUREL VLAICU sau inspre zona abator..si mai ies de acolo si vin in parcul de langa blocuri uneori ,sperie copiii ,batranii,oamenii bolnavi de inima!...aloo,se aude ecarisajul? pe strada CARAIMAN, in curtea goala si parasita a fostului abator o haita de 7-8 caini EXTREM DE AGRESIVI .Stiu ca primaurl MAZARE doreste rezolvarea problemei maidanezilor si il sustin dar faceti-va si voi ecarisajul datoria,luati cainii maidanezi de pe strazi,de pe langa blocuri, curti parasite, hardughii si in general de pe spatiul public.Este incredibil la ce s-a ajuns!Colcaie orasul de caini!se aude ecarisajul? pe strada CARAIMAN, in curtea goala si parasita a fostului abator o haita de 7-8 caini EXTREM DE AGRESIVI .

..............................................
11 ianuarie 2012
romania

ROMANIA a ajuns sa fie condusa de alcolisti si terorizati de ciini si tigani RUSINEEEEEEE

OMORATI TOTI MAIDANEZII, VA AJUTAM SI NOI
11 ianuarie 2012
SCAPATI-NE DE JAVRE

NIMENI NU FACE NIMIC ... AM SUNAT LA ECARISAJ BIOBAZA 0729440506 SI MI-AU SPUS SA FAC RECLAMATIE LA PRIMARIE SI DOAR DACA II VA SESIZA PRIMARIA VOR VENI ... AM SUNAT APOI LA ECARISAJ PRIMARIE 0241550055 SI MI-A RASPUNS O DOAMNA CARE M-A INTREBAT ... NUME COMPLET SI ADRESA, STRADA, BLOC, SCARA, ETAJ, CNP ... PENTRU CE ATATEA DETALII ?! APOI MI-A ZIS CA DOAR LA UN NUMAR MARE DE RECLAMATII INTR-O ANUMITA ZONA VOR VENI, DAR SA MA ASIGUR CA NU SUNT VECINI CARE SA-I APERE PE MAIDANEZI CA IN ACEST CAZ VOR VENI DEGEABA ... M-AM ENERVAT SI MAI TARE SI I-AM ZIS CA ATUNCI II VOM OMORI NOI ... DAR DIN PACATE E CAZ PENAL CA AS FI DAT O MANA DE AJUTOR ... NE-AM SATURAT DE JAVRE !!!

Sanda Popa
11 ianuarie 2012
Cainii comunitari

E trist ca nu publicati nici o opinie anti-eutanasie.Am convingerea ca nu toti cititorii dvs. sunt insetati de crima, fie ea si impotriva unor fiinte apartinand altei specii.De ce nu propuneti sa omoram si "alcolistii",si tiganii? Pe cand omoram si handicapatii,batranii,bolnavii?Si ei pot fi deranjanti,si mai ales COSTA!!! Nu credeti?

Manea Mihai
11 ianuarie 2012
Am fost muscat de 7 caini pana acum .

In medie sunt muscat de un caine maidanez cam odata la 4 ani , am facut injectii in burta etc. am tot dreptul sa-i urasc dar nici unul sa hotorasc sa le luam viata . Suntem credinciosi si nu luam viata criminalilor , 25 de ani de puscarie primeste un criminal psihopat iar un caine trebuie omorat pentru ca va musca din cand in cand sau latra si nu puteti dormi noaptea...si chiar ma gandeam dupa ce am vazut comenatrile cum de puteti dormi noaptea , de rai nu de latrat n-aveti somn ... noapte buna .

admirator
11 ianuarie 2012
erori

de sfat! Daca aveti sacosi mari, umbrele sau bete, nu incercati sa va aparati cu ele. Stirniti toata haita. Si veti fi inconjurat imediat. Daca musca sacosa, lasati-o naibii! Singurul gest eficient este mimarea aruncarii pietrii. Iara daca si gasiti una, ridicati-o repede si aratati-o! Doar in extremis o aruncati. Nu va bateti cu ei cu bete/umbrele! Veti fi victime sigure. Vorbiti cu ei si dati ordin sa se retraga. Dojeniti-i! Fiti calmi! Si iesiti in strazi, impotriva nebunilor care sifoneaza banii primariilor prin maidanezi. Poate CCR se va grabi sa rezove o situatie ridicola si trista, in acelasi timp. "Drepturile" animalelor inving dretul oamenilor! Halal! Ei sunt cetatenii cu drept de vot in Romanik... Si Constitutia este pentru ei!!!!!!!!!!!!!!!

Manea Mihai
11 ianuarie 2012
Pentru 6. erori

La ce articol din Constitutie se incadreaza asta ? Eu nu va zic 6 moduri de aparare , va pot spune 7 moduri in care sa fi muscat dar nici unul in care sa-i omoram . Trebuie ridicati cei agresivi din zonele de unde se primesc multe reclamatii , iar cei de la drepturile animalelor sa numai planga pe la tv dupa caini ci sa faca centre ... pentru caini .

a
11 ianuarie 2012
a

cre ca am citit 100000 de articole in ziaru asta, in care scria ca soarta maidanezilor se decide "Azi", "zilele acestea" saptamana asta" "maine", cat dracu se decide soarte maidanezilor.

a
11 ianuarie 2012
a

cel mai simplu ar fi sa ii omoram noi, populatia, nu sa asteptam niste cretini ca mazare sau ca aia din parlament sa dea legi si sa le aplice. dupa ce terminam cu maidanezii poate incepem si cu tampitii astia care ne conduc

olguta
11 ianuarie 2012
sa aveti soarta ciinilor

sinte-ti niste animale nesimtitilor care vreti sa omoriti ciini nevinovati. noi avem grija de iei in fata blocului si voi vreti sa ii omoriti? nici o data!!!!!!!!!!!!!!1 toti vecinii mei le dam sa manince, leam facut custi, avem grija de pui, copii nostrii se joaca frumos cu ei. nu musca decit pe cine nu cunoaste si pe oameni rai, deci vecini din zona nu se teme de ei. cred ca va cazut voua pata pe ciini criminali fara suflet

32 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 17 Decembrie 2011
Stire din Cetățenești : Maidanezii seamănă teroare între blocuri
Miercuri, 14 Decembrie 2011
Stire din Eveniment : O elevă a fost sfâșiată de câini
Pagina a fost generata in 0.4231 secunde