Constanța duce lipsă de medici oncologi, pediatri și pneumologi

Joi, 05 August 2021, 12:40
245
Nou director al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Constanța, Luminița Nagy a susținut în această dimineață o conferință de presă în cadrul căreia a prezentat bilanțul activității de contractare pe anul în curs. Cu această ocazie, ea a declarat că CJAS a încheiat contracte noi și acte adiționale pe toate domeniile de asistență medicală, în total fiind vorba 993 de contracte încheiate.

De asemenea, directorul a adus precizări privind acordarea, începând cu luna august a concediilor medicale. Ca urmare, de luna aceasta, medicii de familie vor acorda, în prima etapă, maxim patru zile de concediu medical, și nu șapte cum era până acum. La rândul lor, medicii specialiști din ambulatoriu pot acorda în prima etapă maxim 15 zile, cu încadrarea în limita maximă de 30/31 zile/lună, respectiv 90 de zile pe an. În situația în care prima etapă a concediului medical pentru incapacitate temporară de muncă se finalizează într-o zi nelucrătoare, certificatul de concediu medical în continuare poate fi eliberat în prima zi lucrătoare care urmează, cu încadrarea în limitele maxime menționate.

În altă ordine de idei, directorul a subliniat faptul că județul Constanța înregistrează un deficit de medici pe anumite specialități. Așadar, probleme există în rândul medicilor oncologi, pediatri și pneumologi, dar cele mai grave sunt, cu siguranță, la oncologi.

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2695 secunde