Constanța, Capitala Tineretului 2020 - 2021. Proiectul "Come To Sea us", marele câștigător

965
Constanța, Capitala Tineretului 2020 - 2021. Proiectul

Articole de la același autor

Constanța va fi Capitala Tineretului 2020 - 2021. Timp de un an de zile, municipiul de la malul mării va găzdui diferite activități cu și despre tineri. Intitulat sugestiv "Come To Sea us", proiectul constănțenilor a fost favoritul finalei naționale desfășurată, în week-end, la Iași. 


Constanța a fost vedeta Galei Tineretului, sâmbătă, 26 noiembrie. A câștigat titlul de Capitala Tineretului din România și urmează să își desfășoare mandatul în perioada 2 mai 2020 - 1 mai 2021. Titlul a fost oferit de către Comisia pentru Guvernanța titlului, alături de Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Iași - Fontis. 


Conceptul câștigător #ComeToSEAus își propune să adune la aceeași masă tinerii constănțeni pentru a colabora și pentru a dezbate viitorul orașului în care trăiesc. În calitate de Capitală a Tineretului din România, Constanța își dorește să valorifice potențialul orașului de a se dezvolta pe cât mai multe planuri. În plus, tinerii constănțeni aspiră să devină vector al promovării tinerilor, inițiativelor acestora și totodată să ofere posibilitatea de a se implica în procesele decizionale de la nivel local și de a avea o contribuție semnificativă la creionarea viitorului comunității locale. 


Odată cu acest titlu, Constanța a câștigat și un premiu de 50.000 de euro, oferit de o bancă comercială din România, reprezentând un punct de pornire pentru finanțarea proiectelor propuse. În finală, Constanța a avut contracandidat Craiova. 
#ComeToSEAus reprezintă îndemnul tinerilor constănțeni pentru comunitatea locală de a-și întoarce privirile către nevoile tinerilor, dar și către potențialul lor de a schimba viitorul orașului. Pe de altă parte, conceptul propus reprezintă îndrumarea tinerilor de a îmbrățișa activismul civic și social și de a promova un model al implicării comunitare. 


Una dintre misiunile aflate pe lista noului oraș câștigător este de a aduce în același loc ONG-uri, structurile de învățământ preuniversitar și universitar, autoritățile locale și mediul privat, pentru a dezvolta sentimentul identității și al apartenenței, dar, mai ales, de a face din Constanța și din regiune modele de urmat privind reorientarea atenției generale către tineri. 


Implicare civică din partea tinerilor 
"Pentru a putea contribui la dezvoltarea comunității și orașului în care locuim, este nevoie de implicare civică. Necesitatea unei mișcări de tineret coagulate și active s-a resimțit de-a lungul timpului și iată că, anul acesta, tinerii constănțeni colaborează pentru a dezbate viitorul orașului în care trăiesc. Obiectivul pe care ni l-am asumat prin candidatura pentru Capitala Tineretului din România este crearea și dezvoltarea unei platforme a tinerilor elevi, studenți, activi ori inactivi, integrați sau nu în câmpul muncii, din medii favorizate ori defavorizate, prin intermediul căreia participarea să fie ridicată la rang de principiu, interesele să fie apărate și promovate, iar acțiunea să fie livrată ca soluție pentru problemele pe care fiecare categorie le identifică. Suntem pregătiți să dăm start proiectelor propuse și să spunem #ComeToSEAus ", au declarat reprezentanții municipiului Constanța. 


Proiectul propune, pe lângă alte activități, și introducerea a două aplicații smart precum "Traseul Comunismului" și "Patrimoniul Regal la Marea Neagră". 


"Am pornit pe un drum despre care știam că nu va fi ușor, împreună cu un grup de tineri, care aveau un vis, acela de a aduce la Constanța titlul de Capitală a Tineretului. Am muncit mult, am gândit activități și proiecte pentru tineri și am adus alături de noi actori importanți din comunitate. Rezultatul? Am câștigat și am adus acasă titlul mult visat. Constanța este Capitala Tineretului din România 2020-2021! Constanța merita acest titlu, iar noi am făcut posibil visul! Nu vă vom dezamăgi!", a promis Daniela Enescu, președintele Asociației Youth Vision, coordonatorul proiectului. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2252 secunde