Constanța, campioană la munca la negru. Patronii vor fi cercetați penal

312
Constanța, campioană la munca la negru. Patronii vor fi cercetați penal - constantacampioanaitm-1457275996.jpg

Articole de la același autor

Cum a început sezonul construcțiilor, inspectorii de muncă au plecat la vânătoare de muncitori fără forme legale. În numai cinci zile, Inspecția Muncii a aplicat amenzi în valoare de 344.204 euro și a depistat 156 persoane fără contracte individuale de muncă.

Dintre acestea, 23 erau din Constanța, 21 din Dâmbovița și 17 din Galați. Inspectorii de muncă au făcut șase propuneri de cercetare penală pentru angajatorii care au primit la muncă mai mult de cinci persoane fără contracte individuale.

Cele 23 de persoane fără forme legale de angajare din Constanța activau în domenii precum: construcții - 15 persoane, dintre care 11 prestau lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale, trei persoane în domeniul fabricării produselor din material plastic, două persoane lucrau într-o fabrică de mobilă, alte două persoane în sectorul de cultivare a cerealelor și o persoană la activități de curățenie.

De asemenea, în domeniul relațiilor de muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 1.106.500 lei, din care 820.000 lei pentru muncă la negru. Au fost sancționați 331 angajatori, din care 51 pentru muncă fără forme legale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.369 secunde