Constanța ar putea rămâne fără apă caldă. Ce motive invocă Electrocentrale SA

791
Constanța ar putea rămâne fără apă caldă. Ce motive invocă  Electrocentrale SA - electrocentrale-1536598547.jpg

Articole de la același autor

Veste proastă pentru constănțeni. Reprezentanții Electrocentrale Constanța SA au declarat că sunt puși în situația de a întrerupe furnizarea apei calde în municipiul Constanța din cauza notificărilor pentru plata unor sume restante de la furnizori.

Din păcate, aceste notificări au ca dată scandentă diferite zile din luna septembrie.

"Electrocentrale Constanța SA nu a putut plăti sumele datorate către furnizorii săi, deoarece principalul său client, RADET Constanța, nu a înțeles să își respecte obligațiile de plată asumate contractual. În aceste condiții, Consiliul de Administrație al Electrocentrale Constanța SA a hotărât emiterea unui preaviz către RADET Constanța, document prin care aduce la cunoștință faptul că, dacă până la data de 26 septembrie, conducerea regiei nu va urgenta să își plătească o parte din sumele pe care le datorează către Electrocentrale Constanța SA și nu va prezenta un plan de eșalonare a debitelor, va sista furnizarea apei calde către toți consumatorii racordați la sistemul de termoficare al municipiului Constanța, începând cu data de 27 septembrie", au precizat aceștia.

Ei au mai spus că de la începutul anului și până în prezent, Electrocentrale Constanța SA a emis către RADET Constanța facturi în valoare de peste 118 milioane lei, din care contravaloarea energiei termice este de 107 milioane lei, restul reprezentând dobânzi penalizatoare.

Din suma totală, până acum, RADET Constanța a achitat doar 19 milioane lei, adică numai 16,46% din suma facturată.

De subliniat faptul că totalul datoriilor pe care RADET Constanța le are către Electrocentrale Constanța SA la acest moment se ridică la suma de 257 milioane lei, din care 217 milioane lei reprezintă contravaloarea energiei termice livrate, 32 milioane lei reprezintă dobânzi penalizatoare, iar opt milioane reprezintă suma aflată într-un dosar de executare silită.

Tocmai de aceea, Consiliul de Administrație al Electrocentrale Constanța SA reamintește că a făcut, face și va face tot ce este în conformitate cu legislația în vigoare pentru ca locuitorii municipiului Constanța să nu aibă de suferit. În acest sens, conducerea societății a inițiat o serie de discuții pentru a găsi o cale de rezolvare a problemelor. Să sperăm că toate aceste discuții cu reprezentanții RADET și autoritățile locale nu ne vor lăsa, însă, fără apă caldă în apartamente, pentru că aceasta este clar o problemă foarte mare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 22 August 2018
Stire din Social : Începe citirea contoarelor RADET
Pagina a fost generata in 0.3598 secunde