Complexul „Burebista” vă aşteaptă la masă. Un nou restaurant cu specific pescăresc, deschis la Istria

11960
V-aţi săturat de tumultul municipiului şi sunteţi în căutarea unei locații noi, departe de zgomotul orașului? La circa 60 de kilometri de Constanța, într-un ambient de Deltă pură, într-un peisaj de vis, puteți îmbina prânzul sau cina cu o plimbare în aer liber, vă puteți relaxa și chiar pescui cu propriile voastre mâini, iar captura să o duceți acasă, pentru a o putea găti.





Săptămâna aceasta, s-a inaugurat Complexul „Burebista”, în localitatea Istria. În acest loc, borșul pescăresc este tradițional 100%, iar mâncarea este pregătită în stilul specific al Deltei. Tot aici, lacurile Histria și Sinoe își dau mâna, iar apusurile de soare sunt de-a dreptul mirifice, datorită exploziei naturale de culori ce completează peisajul. Când simţiţi nevoia de a ieşi din stresul cotidian, mergeţi la Complexul „Burebista”, pentru că aveţi posibilitatea de a vă plimba şi cu barca, iar înainte de a ajunge la locaţie sau după aceea puteţi da o fugă, de ce nu, şi la Cetatea Histria, care se află chiar la doi paşi.



Cei interesaţi să pescuiască au la dispoziţie trei bălţi cu peşte, cu pontoane special amenajate, iar programul este de la ora 6.00 la 18.00. Preţul este de 50 de lei de persoană, iar cei care vin să pescuiască, pot sta, de aceşti bani, toată ziua. Condiţia este ca ei să aibă doar o singură lansetă, plus două undiţe fixe. Deci, aveţi ce face în zonă, rămâne doar să vă deplasaţi până acolo. De precizat că locaţia a fost pusă pe picioare şi cu sprijinul primăriei locale, care le-a acordat patronilor tot suportul pentru derularea investiţiei.



Cum spuneam, în acest loc puteţi servi o paletă variată de produse, majoritatea din peşte. De exemplu, există varianta de platou rece, pentru două persoane, care conţine icre de crap sau ştiucă, salată de peşte, peşte afumat, zacuscă de peşte şi chifteluţe. Desigur, în meniu există şi varianta de platou cald, cu preparate gustoase din crap, şalău, caras sau hamsie asezonate cu mămăligă şi nelipsitul mujdei.



Dacă ajungeţi la restaurant în jurul orei prânzului şi nu numai, borşul îşi va găsi locul său pe masă, dar dacă nu vă plac prea tare ciorbele din peşte, un crap, un şalău sau un chefal prăjit sau la grătar este alegerea perfectă. Nu vă gândiţi că găsiţi numai aceste specii de peşte. Luaţi un biban ori o hamsie, o rapană, sau, de ce nu, nişte midii în sos de vin, care vă vor „topi” de plăcere papilele gustative. Cei care au impresia că meniul de la „Burebista” se limitează doar la preparate din peşte, le spunem de pe acum că se înşeală. Aici, găsiţi inclusiv muşchiuleţ suculent de vită la grătar, ceafă de porc, pulpe de pui, salate, pizza, deci mâncare pentru toate gusturile.



Ca urmare, este imposibil să nu găsiţi ceva care să nu vă placă. Tot ce trebuie să faceţi este să vă urcaţi în maşină şi să purcedeţi la drum, pentru că preparatele, toate proaspete, şi nu congelate, vă aşteaptă să le serviţi. Poftă bună!



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.663 secunde