Colegiul Medicilor cere mai multe posturi pentru rezidenți

132
Colegiul Medicilor cere mai multe posturi pentru rezidenți - doctor-1516108661.jpg

Articole de la același autor

Colegiul Medicilor din România a trimis o adresă către Ministerul Sănătății prin care solicită suplimentarea numărului de posturi pentru medicii rezidenți care au susținut și promovat examenul de rezidențiat din sesiunea noiembrie 2017, dar care nu au obținut un post/loc de rezident.


Potrivit unui comunicat, CMR consideră că o astfel de măsură nu va duce la scăderea calității actului medical, având în vedere că medicii au promovat, totuși examenul de rezidențiat, dovedind că îndeplinesc condițiile minime impuse de rigorile acestui examen.


"Totodată, având în vedere că procesul de modificare a Ordonanței de Guvern nr. 18/2009 privind organizarea și finanțarea rezidențiatului este unul de durată, CMR este de părere că măsura suplimentării numărului de posturi/locuri de rezident constituie o măsură care soluționează cu celeritate atât dificultățile întâmpinate de sistemul de sănătate cu privire la deficitul de medici, cât și necesitatea medicilor de a lucra", se mai arată în comunicatul CMR.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 02 Septembrie 2015
Stire din Sănătate : Medicii de familie, reuniți la Mamaia
Pagina a fost generata in 0.384 secunde