Cod portocaliu! Caniculă și disconfort termic, în week-end, la Constanța

387
2
Cod portocaliu! Caniculă și disconfort termic, în week-end, la Constanța - canicula1-1498838481.jpg

Articole de la același autor

Vremea este deosebit de caldă, în week-end, la Constanța. Administrația Națională de Meteorologie a prelungit încă de vineri codul portocaliu de temperaturi extreme și disconfort termic accentuat pentru zona Dobrogei, dar a emis și un cod roșu, în jumătatea de est a țării, până la granița județului Constanța. 


Potrivit meteorologilor, sâmbătă, 1 iulie, în județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Galați, Brăila, Vaslui și Iași, precum și în municipiul București și în zona joasă de relief a județelor Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea, Bacău și Neamț, se vor înregistra temperaturi maxime extreme comparabile cu recordurile absolute ale perioadei, situate frecvent între 38 și 41 de grade, iar în sudul Olteniei și al Munteniei, valorile termice vor urca spre 42 - 44 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa frecvent, după-amiaza, între 82 și 84 de unități, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. 


De asemenea, în județele Tulcea, Constanța, Brașov, Covasna, Botoșani, cea mai mare parte a județelor Mehedinți, Gorj, Suceava, precum și în nordul județelor Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova și Buzău și vestul județelor Vrancea, Bacău și Neamț, disconfortul termic se va menține accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 36 și 38 de grade, iar în zona montană vor fi cu mult mai ridicate decât normele perioadei. 


Sâmbătă, la Constanța, cerul este mai mult senin și vântul suflă cu putere, dinspre sud. Maxima termică va atinge 31 de grade Celsius. Peste noapte, rafalele se vor mai domoli și termometrele vor indica minimum 23 de grade. 


Duminică, se va mai răcori, dar vor fi din nou intensificări ale vântului. Valorile termice se vor încadra între 22 și 28 de grade. Noaptea, se vor aduna nori. Săptămâna viitoare, este posibil să și plouă, aversele fiind însoțite de fulgere și tunete. 


Apă rece și puncte de prim-ajutor în cluburile de pensionari 


Primăria municipiului Constanța a amenajat puncte de prim-ajutor medical în 12 locații din municipiu. Patru sunt în cluburile pentru pensionari, în zona Delfinariu - strada Zorelelor nr. 69 bis, în zona Eden - strada Soveja nr. 77, blocul 35B, în zona Far - strada Aurora nr. 2, blocul PF1, și în zona Tomis III, în piața veche. 


De asemenea, constănțenii se pot răcori cu un pahar de apă de la filtrele din pavilioanele de vară din parcurile municipiului, în Tomis II, la Casa de Cultură, la Poarta 6, pe strada Brizei, în Parcul Tăbăcărie, la Țara piticilor, în piațeta Badea Cârțan, în zona CET, pe aleea Albatrosului, în parcul de la Gară și în parcul Teatrului de Stat. 


Toate cele 12 puncte respective sunt dotate cu filtre de apă și aparate de băuturi calde (ceai și cafea). În plus, potrivit reprezentanților Primăriei Constanța, în aceste zile se asigură stropirea carosabilului pe bulevarde și străzile principale, iar fântânile arteziene din oraș vor fi pornite în vederea diminuării disconfortului termic. 


Comentează știrea

ct
1 iulie 2017
?

primaria ofera gratuit apa rece in parcuri, pt toti locuitorii orasului, sau doar pt tiganii si pensionarii loiali psd ? noi restul, suntem obisnuiti doar sa platim facturile primariei...

STOIAN STANCIU
1 iulie 2017
OFERTA DE LUCRU ACASA

Pe o asemenea vrem mai bin stati in casa si profitati de urmatoarea OPORTUNITATE pentru dumneavoastra,lucrati acasa pe calculator,beneficiati de instruire pas cu pas fiind platit in functie de realizarii.Daca va hotarati cere-ti detalii la email [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5156 secunde