Cod galben de vijelii, grindină și descărcări electrice. Când scăpăm de vremea rea

1349
Cod galben de vijelii, grindină și descărcări electrice. Când scăpăm de vremea rea - furtuna-1588232422.jpg

Articole de la același autor

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare cod galben de manifestãri de instabilitate atmosfericã temporar accentuatã, valabilă joi, 30 Apr 2020, între orele 10:00 și 21:00.


În Dobrogea, jumãtatea esticã a Munteniei și în estul si sudul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosfericã temporar accentuatã ce se va manifesta prin intensificãri ale vântului cu viteze la rafalã, în general, de 60...70 km/h, vijelii, frecvente descãrcãri electrice, cãderi de grindinã, averse ce vor avea și caracter torențial.


 Astfel de fenomene se vor semnala și în restul teritoriului, dar pe arii mai restrânse.


De asemenea, informarea transmisă miercuri, cu privire la manifestãrile de instabilitate atmosfericã, se prelungește și va fi valabilă de vineri, 1 mai 2020, ora 12.00, până luni, 4 mai, ora 22:00.


În această perioadă, instabilitatea atmosfericã va fi temporar accentuatã în cea mai mare parte a țãrii. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului, vijelii și cãderi de grindinã. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitãțile de apã vor depãși 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...40 l/mp.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.915 secunde