Cod galben de vânt, la Constanța. Mai multe localități au rămas fără curent electric și apă potabilă

642
Cod galben de vânt, la Constanța. Mai multe localități au rămas fără curent electric și apă potabilă - vant-1516261610.jpg

Articole de la același autor

Din cauza rafalelor de vânt, în această dimineață, în intervalul orar 7,00 - 7,40, s-au înregistrat mai multe avarii la liniile de alimentare cu tensiune și mai multe surse și stații de pompare au rămas fără curent electric, motiv pentru care nu pot funcționa, iar abonații din mai multe localități au rămas fără apă potabilă la robinete.

În această situație sunt sursele de apă și stațiile de pompare de la Arsa, Siliștea, Țepeș Vodă, Vârtop, Albești, Tortomanu, Crucea, Negru Vodă, Cotu Văii, Darabani, Vâlcele, Cerchezu, Căscioarele, Viroaga, Comana, Dumbrăveni și Tătaru.

La ora 7,45, a rămas fără energie și stația de pompare Băneasa. Abonații din această localitate vor avea apă până în jurul orei 14, fiind alimentați gravitațional prin cădere liberă din rezervorul stației.

La ora 8,05, a rămas fără curent și sursa Biruința 1, care alimentează localitățile Eforie Sud și Tuzla. La ora actuală, pentru aproximativ cinci ore, alimentarea celor două localități se face din rezervoarele stației de pompare Eforie Sud. Având în vedere debitul, dar și lungimea conductelor de la sursa Biruința către stațiile și rezervoarele celor două localități, perioada de timp necesară de umplere și intrare în presiune a conductelor de aducțiune este de aproximativ 10 ore, de la remedierea avariei Enel.

Și stația de pompare și tratare Cota 20 Ovidiu, ce asigură apa potabilă pentru localitățile Mihail Kogălniceanu și Oituz a rămas fără energie la ora 8,15, motiv pentru care nu se poate furniza apa potabilă în cele două localități.

La ora 8,45 a rămas fără energie și sursa Olteni, motiv pentru care s-a sistat furnizarea apei în localitate.

"Asigurăm toți consumatorii afectați în furnizarea apei de disfuncționalitățile de la nivelul sistemelor de alimentare cu energie că lucrătorii RAJA vor relua imediat alimentarea cu apă la parametrii normali, după ce echipele Enel vor remedia avariile și vor realimenta cu energie sursele și stațiile de pompare", precizează reprezentanții RAJA.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4937 secunde