COD GALBEN de CANICULĂ și disconfort termic, la Constanța

Marţi, 28 Iulie 2020, 13:04
185
Administrația Națională de Meteorologie a emis, astăzi, o avertizare de temperaturi deosebit de ridicate și disconfort termic, în aproape toată țara.


Începând de astăzi, de la ora 12, și până joi, 30 iulie, în jurul orei 20, valorile termice vor continua să crească, astfel încât vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a țării, caniculară în regiunile extracarpatice. Se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de peste 33 – 35 de grade, disconfortul termic va fi ridicat, iar pragul critic de 80 de unități al indicelui temperatură-umezeală (ITU) va fi atins în zonele de câmpie și podiș din sudul și estul țării și, local, din vest.


Meteorologii au emis și o avertizare cod galben de caniculă pentru sudul și estul țării. Miercuri și joi, 29 și 30 iulie, în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei și, local, în Moldova, va fi caniculă, temperaturile maxime vor depăși frecvent 35 de grade, iar, pe arii restrânse, miercuri și, local joi, se vor situa peste 37 – 38 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală depășind pragul critic de 80 de unități, iar, în cursul nopților, temperatura aerului nu va coborî sub 20 de grade (nopți tropicale).


Pagina a fost generata in 0.3876 secunde