COD GALBEN de CANICULĂ și disconfort termic, astăzi și mâine, la Constanța. Vineri noapte, vin ploile și furtunile

221
COD GALBEN de CANICULĂ și disconfort termic, astăzi și mâine, la Constanța. Vineri noapte, vin ploile și furtunile - canicula-1596100307.jpg

Articole de la același autor

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit avertizarea cod galben de caniculă și disconfort termic pentru județul Constanța. Mâine, sunt așteptate din nou temperaturi deosebit de ridicate.


Potrivit meteorologilor, în cursul zilei de vineri, în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei și Dobrogei va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 35...37 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar noaptea de vineri spre sâmbătă (31 iulie/01 august) va fi tropicală, cu temperaturi care, în general, nu vor coborî sub 20 de grade. Disconfortul termic se va menține ridicat și în Banat și sudul Moldovei, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități.


Tot de vineri, după orele prânzului, și până sâmbătă dimineață, în jurul orei 2, în sud-vestul, sudul, estul țării și local în centru, va fi instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe suprafețe mici 40...50 l/mp.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3685 secunde