COD GALBEN de CANICULĂ, la CONSTANȚA. Unde puteți suna dacă aveți probleme

244
COD GALBEN de CANICULĂ, la CONSTANȚA. Unde puteți suna dacă aveți probleme - 1-1598616095.jpg

Articole de la același autor

Meteorologii au emis cod galben de caniculă și disconfort termic valabil de pe 29 august, ora 10:00 până pe 31 august, ora 20:00.

Centrul Meteorologic Regional Dobrogea informează că disconfortul termic va fi accentuat și va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși, local, pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor atinge 33-36 de grade.

Pentru protejarea stării de sănătate pe timp de caniculă, reprezentanții Primăriei Constanța ne recomandă să evităm expunerea prelungită la soare, în special, între orele 11.00 și 18.00, iar în cazul deplasărilor este indicată folosirea mijloacelor de protecție (pălării, umbrele, ochelari de soare) și purtarea hainelor largi, deschise la culoare.

De asemenea, este recomandată hidratarea cu lichide menținute la temperatura camerei sau ceaiuri calde. Nu consumați alcool (inclusiv bere sau vin) deoarece acesta favorizează deshidratarea și diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii

Dacă aveți aer condiționat, reglați aparatul astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât temperatura ambientală; iar ventilatoarele nu trebuie folosite dacă temperatura aerului depașește 32 grade Celsius;

Aveți grijă de persoanele dependente de voi (copii, vârstnici, persoane cu dizabilități) oferindu-le în mod regulat lichide, chiar dacă nu vi le solicită.

Orice problemă poate fi semnalată permanent la numerele de telefon: 0241/550055 (Dispecerat Primăria Municipiului Constanța) și 0737.552.271 (Dispecerat Serviciul Protecție Civilă, Securitate, Sănătate în Muncă și Situații de Urgență).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7371 secunde