"Cocoșați" de factura la întreținere. "Rămânem fără bani de medicamente!"

5599
19

Articole de la același autor

Foarte mulți constănțeni reclamă că au dat, în această perioadă, mai mult de un sfert din venituri la plata întreținerii. Din păcate, pensionarii resimt cel mai mult costul ridicat al utilităților, ei fiind nevoiți, de cele mai multe ori, să renunțe la alte lucruri numai pentru a fi la zi cu plata facturilor. 


"Dacă nu am plăti o lună, luna viitoare nu am mai putea face față cheltuielilor, asta ca să nu mai spun că nu am avea de unde să luăm bani pentru a plăti întreținerea. În ianuarie, spre exemplu, m-a luat amețeala când am văzut cât trebuie să plătim pentru consumul de apă rece, caldă și energie termică: 670 de lei", ne-a declarat Gheorghe T., un pensionar în vârstă de 75 de ani, cu domiciliul pe strada Badea Cârțan. 


Se pare că listele cu întreținerea i-au "îmbolnăvit" pe mulți. Dacă factura din noiembrie a fost cât de cât rezonabilă, spun oamenii, cea din decembrie a fost o adevărată "bombă" pentru numeroși consumatori, dându-le peste cap orice alte planuri. 


"Eu și soțul meu încasăm lunar 1.500 de lei, iar întreținerea ne-a venit în ultimele două luni mai mult de jumătate din cuantumul total al pensiilor. În aceste condiții, debranșarea de la sistemul centralizat de încălzire va reprezenta, cu siguranță, o opțiune, anul viitor, pentru că, în ritmul acesta, abia reușim să ieșim din iarnă fără datorii. 


Sunt convinsă că, peste câteva zile, când va fi afișată lista cu întreținerea pe ianuarie, va fi alt șoc. Ca urmare, nu numai că suntem puși în situația de a ne limita toate celelalte cheltuieli, dar nici măcar tratamentele de care avem nevoie nu ni le putem cumpăra în întregime", a comentat Irina S., o bătrânică ce locuiește în zona ICIL. Desigur, cazurile nu sunt singulare. Oamenii se plâng de facturi mari în toate cartierele. 


Cei care se consideră păcăliți pot sesiza acest lucru 
De partea cealaltă, reprezentanții Regiei Autonome de Distribuire a Energiei Termice susțin că facturile constănțenilor reprezintă cantitatea de energie consumată, măsurată la intrarea în clădire, înmulțită cu prețul de 250 lei/gigacalorie. 


"Lunile decembrie și ianuarie au fost deosebit de reci și astfel consumul de căldură a fost mai ridicat. Costurile cu căldura au fost mai mari și la cei care se încălzesc cu alte surse, gaze naturale sau energie electrică. La blocuri, unde administratorii împart consumul înregistrat, se pot face și abuzuri, dacă nu se repartizează cota parte comună la toate apartamentele. 


Cei care consideră că li s-a repartizat de către administrator mai mult decât au consumat se pot considera păcăliți și le recomandăm să se adreseze organelor statului. Apoi, cei care nu plătesc cota comună primesc foloase necuvenite exact cu valoarea pe care cei din prima categorie o achită suplimentar", a declarat, pentru "Cuget Liber", directorul RADET, Liviu Popa. 
Acesta a mai spus că regia nu a înregistrat până la acest moment nicio reclamație. 


"Fiecare știe cât îl costă căldura și are contor, deci își pot controla costurile. Mai mult decât atât, blocurile care nu sunt gospodărite bine au consumuri mai ridicate din cauza căldurii pierdute în subsol, acolo unde conductele nu sunt izolate termic", a explicat el.


v v v


Dacă vor întâmpina alte probleme pe viitor, constănțenii sunt rugați să se prezinte la sediul RADET, care va lua măsuri împotriva celor care nu-și fac datoria. Acolo unde există repartitoare de cost, aici se pot face, periodic, recalibrări ale aparatelor, iar în cazul în care firmele în cauză nu vor rezolva problemele invocate de consumatori, acestea își pot pierde licențele. 


Comentează știrea

19 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Robert
11 februarie 2017
este o iarna grea

daca stateati in frig, dadeati si mai mult pe medicamente. si factura la gaze, pentru cei ce au o temperatura decenta in case, este foarte mare.

Decebal
11 februarie 2017
Intretinerea

Platiti mult ? Pai v-a dat Primaria subventie grasa la energie termica. De la 430 lei la 250 lei ! De ce nu a subventionat si pretul la gaze ? Adica orasul are 2 categorie de cetateni ? De asta nu spuneti nimic ?

cristi
11 februarie 2017
radet

dar asa este de ceva ani ! nu sunt multe variante,gaz sau electric,investitia este masiva,dar poate ca merita.

Gica
11 februarie 2017
Aveti exact ce meritati....pentru o punga de alimente a-ti distrus orasul !

De ce va plangeti ?

dan
11 februarie 2017
gresit

pretul la gaze este subventionat la nivel de tara. adica, matale platesti gazul subventionat si CET-ul care produce Gcal aia de 430 lei foloseste gaz nesubventionat.(cam cu 60%mai mare) d`aia se folosesc aceste subventii la gcal. pe plan local.

Răspuns la: Intretinerea
Adăugat de : Decebal, 11 februarie 2017
Platiti mult ? Pai v-a dat Primaria subventie grasa la energie termica. De la 430 lei la 250 lei ! De ce nu a subventionat si pretul la gaze ? Adica...
gigi
11 februarie 2017
factura

sa va duce-ti la Fagadau si Dragnea cu factura ca se deconteaza , iar de lua-ti mertecul in gura este si mai dulce factura. Pentru toti care au votat PSD

Naekst
11 februarie 2017
Intretinerea

Pensionarii trebuie sa se bucure, chinul lor se apropie de sfirsit. La cita ura a crescut in generatia tinara fata de ei, curind si-o vor lua in freza pe strada, asa ca vor scapa de grija pretului intretinerii si a mecicamentelor.

colo
11 februarie 2017
sper sa nu gresesc

NU stiu daca in opinia unora ,, reglementat " inseamna subventionat , dar anul trecut pretul gazului platit de populatie a fost mai mare decat cotatiile pe plan international ( gazul rusesc )

Răspuns la: gresit
Adăugat de : dan, 11 februarie 2017
pretul la gaze este subventionat la nivel de tara. adica, matale platesti gazul subventionat si CET-ul care produce Gcal aia de 430 lei foloseste...
Ghe
11 februarie 2017
Esti copac directore radet

"Costurile au fost mai mari si la cei care folosesc alte surse de incalzire".....auzi la el....iar te doare doare burta de cei cu gaze dobitocule ??? Da mi a venit mai mult...pe octomrie 180 si pe decembtie 220...sictir radet

cetatean
11 februarie 2017
socoteala proasta

PROSTILOR ,PRETURILE LA INTRETINERE NU SUNT MARI. SALARIILE SI PENSIILE SUNT RIDICOLE, DE CACAT. INVATATI SA GANDITI CHIAR DACA SUNTETI BOSOROGI COMUNISTI. DACA SOCIETATIILE AR FACE PRETURI IN FUNCTIE DE REVENITURILE RIDICOLE ,AR DA FALIMENT.

19 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5014 secunde