CJP Constanța a acordat, în 2020, aproape 6.800 ajutoare de deces

136
CJP Constanța a acordat, în 2020, aproape 6.800 ajutoare de deces - ajutoruldedeces-1610294300.jpg

Articole de la același autor

Anul trecut, Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Constanţa a acordat, anul trecut, un număr de 6.796 de ajutoare de deces. Cuantumul acestuia a fost de 5.429 lei, pentru fiecare persoană în parte. De precizat că acest ajutor se acordă, pe bază de cerere, în cazul decesului asiguratului, al pensionarului sau al unui membru de familie aflat în întreţinerea acestora.

În plus, dreptul asiguraţilor la ajutorul de deces nu este condiţionat de îndeplinirea stagiului de cotizare. Ca urmare, în cazul decesului unui asigurat sau a unui pensionar, ajutorul se acordă unei singure persoane, fie că este vorba despre unul dintre soţi, copiii, părinţii decedatului sau a oricărei persoane care dovedeşte cu acte că a suportat cheltuielile de deces.

Pentru cei care ajung la Casa de Pensii, după efectuarea plăţii ajutorului de deces, se va înscrie pe spatele certificatului de deces original menţiunea „achitat“, data, semnătura şi ştampila unităţii. În acest fel, banii nu pot fi încasaţi decât o singură dată şi nu pot apărea probleme. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5166 secunde