CIRC ÎN MIEZ DE NOAPTE, la Constanța: polițist de la Locală, amendat de agent de la Rutieră!

10557
CIRC ÎN MIEZ DE NOAPTE, la Constanța: polițist de la Locală, amendat de agent de la Rutieră! - untitled-1585917558.jpg

Articole de la același autor



O anchetă disciplinară a fost demarată, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, după ce Poliția Locală Constanța a sesizat conducerea instituției că un polițist local a fost amendat de un polițist rutier. 


Din primele informații, incidentul a avut loc în noaptea de 30 spre 31 martie, în centrul municipiului Constanța. Mai precis, în jurul orei 2.00, un echipaj de la Poliția Locală, aflat pe strada Mircea cel Bătrân, a tras pe dreapta un autoturism, în dreptul hotelului "Sport". În mașină se aflau trei bărbați, care nu au putut prezenta declarații pe propria răspundere. Mai mult, șoferul emana miros de alcool, motiv pentru care polițiștii locali au solicitat în sprijin un echipaj de la Rutieră. Ajunși la fața locului, polițiștii de la Rutieră l-au testat pe șofer cu aparatul etilotest și au constatat o valoare de 0,32 mg/l a alcoolemiei, ba mai mult, acesta nu deținea permis de conducere. 


Drept pentru care, având în vedere că se impunea realizarea unui proces verbal, i-ar fi solicitat polițistului local actele de identitate, pentru realizarea procesului verbal, cu menționarea tuturor celor implicați în desfășurarea incidentului. 


Intenția polițistului de la Rutieră nu ar fi fost văzută cu ochi buni de polițistul de la Locală, care a refuzat să se legitimeze. Drept pentru care, "colegul" de la Rutieră l-ar fi amendat cu 500 de lei pentru refuz de legitimare. 


"Referitor la evenimentul din data de 31 martie a.c., în care au fost implicați un polițist din cadrul Biroului Rutier Constanța și un polițist din cadrul Poliției Locale Constanța, va comunicăm următoarele: La data de 31 martie a.c., Inspectoratul de Poliție Județean Constanța a fost sesizat de către reprezentanții Poliției Locale Constanța cu privire la faptul că un polițist local a fost sancționat de către un polițist rutier. 


La aceeași dată, conducerea I.P.J. Constanța a dispus activități de cercetare prealabilă în vederea stabilirii existenței sau inexistenței vreunei abateri disciplinare a polițistului în cauză. 


Menționăm faptul că temeinicia și legalitatea procesului verbal de contravenție pot fi analizate doar de către instanța de judecată", au arătat polițiștii.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1083 secunde