Ciorbea, despre Ordonanța Toader: Și Dumnezeu a făcut lumea în șase zile și în a șaptea s-a odihnit. Aveți răbdare

135
Ciorbea, despre Ordonanța Toader: Și Dumnezeu a făcut lumea în șase zile și în a șaptea s-a odihnit. Aveți răbdare - victorciorbreacotidianulro333734-1550756023.jpg

Articole recomandate

Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, a declarat, azi, că va aștepta puncte de vedere din partea tuturor asociațiilor de magistrați înainte de a analiza ordonanța pentru modificarea legilor justiției.


Victor Ciorbea susține că nimeni nu poate face presiuni asupra Avocatului Poporului și a arătat că așteaptă punctele de vedere pe marginea ordonanței și din partea Parchetului General, instanțelor, adunărilor generale ale procurorilor.


"Dumnealor (n.r. - USR) au depus un memoriu prin care au adus diverse argumente referitoare la neconstituționalitatea OUG 7 și 8 din acest an. De asemenea, unii dintre ei au subliniat și oral care ar fi principalele motive pentru care domniile lor consideră că aceasta OUG ar fi neconstituțională. Am folosit acest prilej pentru a le spune două lucruri care îmi stau pe inimă - primul, evident că mă supără faptul că circa 95 % din activitatea instituției este complet ignorată. (...) Și al doilea aspect - mai sunt circa două luni și două săptămâni până se împlinesc cinci ani de când am depus jurământul, sigur că teoretic e posibilă prelungirea (...) până când noul Avocat al poporului va depune jurământul. Tot teoretică e posibilă și reînnoirea mandatului. (...). Deocamdată nu am făcut o analiză. (...) I-am dat drumul la analiză. Și Dumnezeu a făcut lumea în șase zile, în a șaptea s-a odihnit. Mai aveți puțintică răbdare. (...) Nimeni n-are dreptul să pună presiuni asupra Avocatului Poporului. (...) Analizăm în mod serios și într-un ritm foarte alert. Vreau ca în modul cel mai serios să analizez această situație", a declarat Ciorbea la sediul instituției.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3337 secunde